Tennistähti pakeni Venäjältä elokuvatyyliin, ei suostu paljastamaan olinpaikkaansa – vastuuttomalla tempauksella vakavat seuraukset

Koronaviruksen takia tenniksen Pietarin ATP-turnauksesta vetäytynyttä Sam Querreyä uhkaa mahdollinen pelikielto tai suuri sakkorangaistusa. Querrey rikkoi ATP-kiertueen koronasäännöksiä poistuttuaan pietarilaisesta hotellista, johon hänet oli asetettu karanteeniin positiivisen testituloksen takia. Querreyn toiminta on saanut elokuvamaisia piirteitä.

Koronavirus ja sairaalahoito Venäjällä tuntuivat huonolta yhtälöltä Sam Querreyn mielestä. Niinpä Yhdysvaltalainen tennispelaaja päätti paeta maasta. Asiasta kertoo New York Timesin toimittaja Ben Rothenberg Twitterissä.

Querrey, 33, oli matkustanut Venäjälle Abby-vaimonsa ja kahdeksan kuukauden ikäisen Ford-poikansa kanssa osallistuakseen Pietarin ATP-turnaukseen. Kaikki meni kuitenkin pieleen, kun Querreyn koronavirustesti antoi positiivisen tuloksen.

Samoin kävi pelaajan vaimolle ja vauvaikäiselle lapselle, ja koko kolmikko asetettiin 14 päivän karanteeniin hotellihuoneeseensa. Querreyn ensimmäisen kierroksen ottelu Kanadan Denis Shapopalovia vastaan peruuntui.

Seuraavaksi tapahtui jotain, mitä tuskin kukaan olisi odottanut.

Rothenberg kertoo Twitterissä Querreyn saaneen puhelinsoiton Venäjän terveysviranomaisilta. Pelaajalle ilmoitettiin lääkärin tulevan tapaamaan perhettä, ja jos heillä todettaisiin oireita, heidät siirrettäisiin sairaalahoitoon. Tämä ei perheelle sopinut.

Voit katsoa Rothenbergin tviitin alta tai täältä.

– Querreyt tunsivat, että heillä oli lieviä oireita. He pelkäsivät joutuvansa sairaalaan Venäjällä, etenkin, kun he matkustivat kahdeksan kuukauden ikäisen poikansa kanssa, eivätkä halunneet joutua erotetuksi hänestä vieraassa maassa, Rothenberg kirjoittaa.

Rothenberg kertoo Querreyn tehneen aiemmin yhteistyötä yksityisiä lentoja tarjoavan lentoyhtiön kanssa, joten seuraavaksi edessä oli yksityiskoneen vuokraaminen. Querrey järjesti perheelleen lennon pois Venäjältä ja terveysviranomaisten ulottumattomiin.

– He istuivat vuokraamansa koneen takaosassa pitääkseen mahdollisimman suuren etäisyyden lentäjiin. Querreyt kuljetettiin läheiseen Euroopan maahan, joka ei vaadi negatiivista koronatestiä maahan pääsemiseksi.

Perhe vuokrasi asunnon Air BnB -palvelun kautta, eikä Rothenbergin mukaan aio paljastaa olinpaikkaansa.

Miesten tenniksen kattojärjestö ATP on jo ehtinyt reagoida Querreyn tempaukseen. ATP:n mukaan pelaajan toiminta vaarantaa Pietarin turnauksen järjestelyt ja toimilla voi olla vaikutuksia myös koko kiertueeseen.

– ATP on tietoinen tapauksesta, jossa pelaaja rikkoi vakavasti covid-19-säännöksiä Pietarin turnauksessa. Terveys- ja turvallisuussäännösten noudattaminen on äärimmäisen tärkeää, jotta turnaukset voitaisiin pelata turvallisesti paikallisten viranomaisten asettamien sääntöjen mukaaan, ATP:n pelaajille lähettämässä tiedotteessa sanottiin.

– Suhtaudumme tähän tapaukseen erittäin vakavasti ja tutkinta on aloitettu.

Herald Sun -lehden mukaan Querrey voi saada tekosistaan jopa pitkän pelikiellon tai suuren sakkorangaistuksen.

Querrey on tällä hetkellä ATP-rankingissa sijalla 49. Hänen uransa paras sijoitus listalla on 11:s. Querrey on pitkällä urallaan voittanut kymmenen ATP-turnausta kaksinpelissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja