Supertähdet suljettiin hotellihuoneisiinsa, Novak Djokovicin vaatimuksille tyly hylkäys – surkuhupaisa video osoittaa erikoisen tilanteen

0:16
Kymmenet tennistähdet suljettiin hotellihuoneisiinsa suurturnauksen alla – viime vuoden sensaatio keksi, miten patjaa voi hyödyntää harjoittelussa.

Lukuisat tennistähdet ovat joutuneet muuttamaan radikaalisti harjoitusrutiinejaan Australian avoimen tennisturnauksen alla. Kymmeniä pelaajia asetettiin kahden viikon karanteeniin heidän altistuttuaan koronavirukselle lennoilla Australiaan.

Kauden ensimmäisen grand slam -turnauksen alkuun on aikaa kolme viikkoa, mutta suuri joukko maailman elittipelaajia joutuu viettämään tärkeän valmistautumisjakson hotellihuoneeseensa suljettuna. Australiaan matkustaneita pelaajia altistui koronavirukselle ainakin kolmella lennolla ja heidät asetettiin kahden viikon karanteeniin. Kaikkiaan karanteenissa on tällä hetkellä 72 pelaajaa.

Karanteeniin joutuneiden joukossa ovat muun muassa tähtikategorian pelaajat Victoria Azarenka, Sloane Stephens, Angelique Kerber ja Belinda Bencic

Erikoinen tilanne on pakottanut pelaajat huolehtimaan kunnostaan poikkeuksellisin menetelmin. Monet pelaajat ovat julkaisseet kuvia ja videoita elämästään ja harjoitusrutiineistaan hotellihuoneissaan. 

Yksi karanteeniin jumittuneista on tunisialainen Ons Jabeur, joka säväytti tennismaailmaa viime vuoden Australian avoimissa etenemällä neljännesvälieriin saakka. Tällä hetkellä Jabeur on maailmanrankingin sijalla 30.

Nyt karanteeniin hotellihuoneeseensa jumittunut Jabeur on keksinyt nerokkaan tavan pitää yllä lyöntivirettään pienessä hotellihuoneessa. 

Voit katsoa kuvaa Jabeurin harjoittelusta pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Monet pelaajat ovat kritisoineet sulkemistaan hotellihuoneisiin, sillä olemattomien harjoittelumahdollisuuksien vuoksi valmistautuminen yhteen kauden pääkilpailuista kärsii merkittävästi. Pelaajien mukaan karanteenisäännöt eivät olleet selvillä ennen matkustamista Australiaan.

Kantaa asiaan otti myös miesten maailmanrankingin ykkönen Novak Djokovic, joka vaati karanteeniin asetetuille pelaajille parempia harjoitteluolosuhteita. Djokovic itse ei ole karanteenissa.

Turnauksen johtajalle lähettämässään viestssä Djokovic vaati muun muassa mahdollisimman monen karanteenissa olevan pelaajan siirtämistä hotellihuoneista yksityisasuntoihin, joiden yhteydessä on tenniskenttä, jotta nämä voisivat harjoitella paremmin. Djokovic esitti myös, että karaneeniaikaa voitaisiin lyhentää lisäämällä pelaajien testaamista. Toiveena oli myös, että pelaajien valmentajat saisivat vierailla pelaajien luona ja majoittua samaan hotellin kerrokseen näiden kanssa.

Djokovicin pyynnöt kuitenkin hylättiin. Victorian alueen pääministeri Dan Andrewsin vastaus vaatimuksiin oli selvä.

– Ihmiset voivat vapaasti esittää vaatimuslistojaan, mutta vastaus on ei. Kaikki oli selkeästi kerrottu etukäteen, Andrews kommentoi Evening Standardin mukaan.

– Tiedän, että monet pelaajat ovat kyseenalaistaneet säännöt. Ne ovat kuitenkin samat kaikille ja koskevat myös heitä. He kaikki tiesivät tästä ennen kuin tulivat tänne.

Andrews muistutti, että Australian avoimet voidaan järjestää vain seuraamalla tiukasti terveysviranomaisten ohjeistuksia.


– Vaikka pelaajat kertovat, mitä he haluaisivat tehdä, kyse on siitä, mitä pitää tehdä.

Australian avoimet alkaa 8. helmikuuta Melbournessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja