Tennistähti marssi finaaliin Australian avoimissa

Kreikkalainen Stefanos Tsitsipas pelaa sunnuntaina tenniksen Australian avoimen mestaruusturnauksen kaksinpelimestaruudesta. Tsitsipas voitti miesten välierässä Karen Hatshanovin, joka pelaa Melbournessa ilman maatunnuksia.

Tsitsipas pelasi Australiassa neljättä kertaa välierissä ja ylsi ensi kertaa finaaliin. Voitto 18:nneksi sijoitetusta venäläisestä Hatshanovista heltisi neljässä erässä luvuin 7–6 (7–2), 6–4, 6–7 (6–8), 6–3.

Melbournessa ovat viime vuosina juhlineet konkarit, ja 24-vuotias Tsitsipas voi saada loppuottelussa vastaansa turnauksen todellisen supertähden. Toisessa välierässä pelaavat turnauksen yhdeksänkertainen mestari, Serbian Novak Djokovic ja yhdysvaltalainen Tommy Paul.

– Lapsena unelmoin siitä, että pääsisin tälle kentälle pelaamaan maailman parhaita vastaan, Tsitsipas sanoi välierävoiton jälkeen.

Hän on voittanut vuoden 2023 puolella kaikki kymmenen otteluaan ja pääsee tavoittelemaan uransa ensimmäistä arvovoittoa.

– Tunnen itseni siunatuksi, kun pystyn pelaamaan tennistä tällä tasolla. Olen jo pitkään halunnut nostaa kreikkalaisen tenniksen maailmankartalle, Tsitsipas sanoi.

Grand slam -turnauksissa hän on kertaalleen ollut jo loppuottelussa, mutta vuonna 2021 Ranskan avoimissa Djokovic nousi kahden erän tappioasemasta voittoon.

Lue myös:

    Uusimmat