Novak Djokovic teki sen taas! Serbitähti takoi ennätyksellistä jälkeä US Openissa

Novak Djokovic on voittanut miesten kaksinpelin loppuottelun Yhdysvaltain avoimessa tennisturnauksessa. Tuore mestaruus on serbialaistähdelle 24. grand slam -voitto.

Kolmossijoitettu Djokovic kukisti venäläisen kakkossijoitetun Daniil Medvedevin erälukemin 6–3, 7–6 (7–5), 6–3. Kaksikon finaalikohtaaminen kesti yli kolme tuntia. 

Djokovic kuittaa voitostaan kolme miljoonaa dollaria, kun taas toiseksi tullut Medvedev saa 1,5 miljoonaa.

Miespelaajista Djokovic oli ennätysmies jo aiemmilla 23 mestaruudellaan, mutta nyt hän on noussut tasoihin 24 kertaa voittaneen Australian Margaret Courtin kanssa. Court pelasi 1960- ja 1970-luvuilla.

Tuoreella voitollaan 36-vuotiaasta Djokovicista tuli myös tenniksen avoimen aikakauden vanhin Yhdysvaltain avoimen tennisturnauksen miespuolinen mestari. Serbialainen on myös ensimmäinen mies, joka on voittanut saman kauden aikana kolme grand slam -turnausta neljästi.

Medvedev kukisti Djokovicin Yhdysvaltain avointen loppuottelussa vuonna 2021. Tällä kertaa venäläinen eteni loppuotteluun voitettuaan välierässä viime vuoden mestarin Espanjan Carlos Alcarazin.

Loppuottelun aikana Medvedev kaatui varhain kolmannessa erässä, ja Djokovic kapusi verkon ylitse tarkastamaan kentällä makaavan vastustajansa kunnon sekä auttamaan hänet jaloilleen.

Lue myös:

    Uusimmat