Serena Williams raivostui totaalisesti ottelun erotuomarille US Openin finaalissa – huusi suoraa kurkkua ja syytti varkaaksi

Serena Williams kohtasi Naomi Osakan US Openin finaalissa ja hävisi ottelun suoraan kahdessa erässä lukemin 6-2, 6-4. Osakasta tuli näin ollen ensimmäinen yksinpelissä Grand Slam -tittelin voittanut japanilainen. Draamaa ottelussa riitti, sillä Williamsia rangaistiin tuomarin kanssa riitelemisestä ottelun toisessa erässä.

Videolla Tulosruudun kuvaa naisten finaalista.

Williamsilla oli mahdollisuus nousta kaikkien aikojen Grand Slam -voittajien listalla tasoihin ykköstilaa hallitsevan Margaret Courtin kanssa. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Itse ottelu jäi Williamsin raivopurkauksen varjoon, kun ottelun erotuomari Carlos Ramos antoi varoituksen yhdysvaltalaiselle, koska hänen katsottiin saaneen valmennusta kentän ulkopuolelta. Tämä rikkoi sääntöjä. 

Williamsin valmentaja oli tilanteessa näyttänyt peukkua ja Ramos oli tulkinnut tämän valmentamiseksi. Tästä Williams oli raivostunut ja rauhallisesti alkanut keskustelu yltyi yhdysvaltalaisen raivonpurkaukseen. 

– Peukku merkitsi sitä, että tulen kentälle. Meillä ei ole minkäänlaisia sovittuja merkkejä, tiedän ettet tiedä sitä, mutta se ei ollut valmentamista. En huijaa voittaakseni, häviän mieluummin, Williams sanoi keskustelun alkajaisiksi Ramokselle.

Williams jäi ihmettelemään tilanteen jälkeen, miksi hän ei saanut pistettä. Syy tähän oli selvä, Ramos oli antanut hänelle varoituksen kentän ulkopuolisesta valmennuksesta.

– En ole koskaan huijannut elämäni aikana! Minulla on tytär ja näytän hänelle oikeaa esimerkkiä. Sinä olet minulle velkaa anteeksipyynnön. Sinä et tule olemaan yhdelläkään minun kentällä loppuelämäsi aikana. Sinä valehtelet, Williams purkasi Ramokselle.

Tämän jälkeen Williams syytti Ramosta varkaaksi, ja sai tämän myötä ottelurangaistuksen. Yhdysvaltalaisyleisö oli tapahtumien johdosta raivoissaan ja antoi suuret buuaukset Ramokselle.

Williams totesi US Openin ylemmälle tuomaristolle, että monet miehet sanovat paljon pahempia asioita, ja he pääsevät pälkähästä sen takia, koska ovat miehiä. 

– Näin ei tapahtuisi jos olisin mies. Otatte tämän minulta koska olen nainen, Williams sanoi. 

Turnauksen voittanut Osaka on maailmanlistan 19.

Lue myös:

    Uusimmat