Erikseen perustettu asiantuntijaryhmä varautuu koronaan – "Matkustamisen kautta se ennemmin tai myöhemmin meillekin tulee"

7:39
Sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Päivi Sillanaukee kertoi koronaan varautumisesta Uutisaamussa.

Suomessa on perustettu erikseen koronatapausten lisääntymiseen varautuva asiantuntijaryhmä. Sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Päivi Sillanaukee sanoi MTV:n Uutisaamussa, että uusien tartuntojen havaitseminen Suomessa on todennäköistä. Suomessa todettiin yksi koronavirustartunta kiinalaisella turistilla muutama viikko sitten, Rovaniemellä. 

Sosiaali- ja terveysministeriö on perustanut viime viikolla asiantuntijaryhmän valmistautumaan koronaviruksen leviämiseen, kertoo ylijohtaja Päivi Sillanaukee sosiaali- ja terveysministeriöstä.

– Ryhmään kuuluu meidän omia virastojamme ja laitoksia, esimerkiksi Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos sekä Fimea. Lisäksi ryhmässä on yliopistosairaanhoitopiirien edustajia ja aluehallinntovirastosta. Varmistumme, että meillä on hyvä tilannekuva koko ajan, Sillanaukee sanoi.

– On hyvin todennäköistä, että koronavirustapauksia tulee Suomen lisää. Yksi tapaus meillä on jo ollut. Noin 30 tapausta yhteensä on testattu, ja heillä ei ole todettu tartuntoja.

Sillanaukeen mukaan hygieniasta huolehtiminen on olennainen varotoimi koronaa vastaan.

– Käsipesu on tehokas tapa estää tartuntoja. Lisäksi sillä on merkitystä, miten aivastelee ja yskii. Toki toistaiseksi tällä ei ole merkitystä Suomessa, kun meillä ei ole vielä koronatartuntoja, mutta samalla tavalla on hyvä suojautua meillä nyt oleviin influenssiin ja flunssiin.

– Matkustamisen kautta korona ennemmin tai myöhemmin meillekin tulee, Sillanaukee lisäsi.

Koronavirusta on todettu suomalaisten suosimilla matkustusalueilla Italiassa ja Teneriffalla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.