Televisioyhtiöltä käsittämätön temppu olympialaisten avajaisissa – kuvat Tshernobylistä aiheuttivat kritiikkiryöpyn

Tokion olympialaisten avajaisjuhlallisuuksia vietettiin perjantaina. Koreassa tapahtuman televisioinnista on noussut pienimuotoinen kohu.

Olympialaisten avajaisissa kunkin osallistuvan maan joukkueet marssivat perinteiseen tapaan stadionille. Korealainen televisioyhtiö MBC halusi ryydittää tuttua tapahtumaa omilla mausteillaan. Yhtiö oli päättänyt esitellä jokaisen maan kohdalla katsojille jotakin kyseiselle maalle ominaista.

Ruotsalainen Aftonbladet kertoo, että MBC:n lähetyksessä nähtiin Italian kohdalla kuvia pizzasta ja Norjan marssiessa kentälle kuvia lohesta. Kaikkien maiden kohdalla kuvavalinnat eivät osuneet aivan kohdalleen.

Ukrainan ollessa vuorossa korealaiskatsojat saivat katsottavakseen kuvia Tshernobylin ydinvoimala-alueelta. Sata kilometriä Kiovasta pohjosieen sijaitsevassa Tshernobylin ydinvoimalassa tapahtui huhtikuussa 1986 maailman historian pahin ydinonnettomuus.

Pieleen MBC:llä meni myös Syyrian ja Haitin kohdalla. Syyrian astellessa kentälle lähetyksessä puhuttiin maan sisällissodasta ja Haitin vuorolla nähtiin kuvia mellakoista ja kuultiin presidentin salamurhasta.

Aftonbladetin mukaan kanava on saanut paljon arvostelua valinnoistaan sosiaalisessa mediassa. Anteeksipyyntö seurasi perässä.

– Lähetyksessämme käytettiin joitakin sopimattomia kuvia ja tekstejä. Pyydämme anteeksi näiltä mailta, kuten Ukrainalta, ja myös katsojiltamme, MBC:n tiedotteessa sanottiin.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja