Tokion olympialaisissa uusi kohu – avajaisseremonian johtajalle kenkää vain päivä ennen suurta spektaakkelia

4:55
Video: Aivan putkeen ei ole mennyt myöskään maahantulossa, MTV Urheilun toimittajat kertovat, mikä on mennyt pieleen.

Tokion olympialaisten avajaisseremonian johtaja Kentaro Kobayashi on saanut potkut tehtävästään torstaina. Avajaiset järjestetään perjantaina.

Potkujen taustalla ovat uutisissa esiin nousseet Kobayashin puheet, jotka liittyivät holokaustiin. Hän vitsaili holokaustista vuonna 1998 viihdeohjelmassa. Tokion kisoja järjestäjän organisaation puheenjohtaja Seiko Hashimoto totesi, että Kobayashi teki pilkkaa tragediasta, mikä johti hänen erottamiseensa.

Nyt Hashimotolla on edessään kiireinen vuorokausi, sillä hänen on päästävä kärryille siitä, miten avajaisseremonia viedään läpi.

– Tavoitteemme on ratkaista nopeasti, miten avajaisseremonia johdetaan, Hashimoto sanoi.

Avajaisten alla on ollut myrskyä, seremoniaan musiikkia säveltänyt Keigo Oyamada erosi tehtävästään kolme päivää sitten. Uutisiin nousi hänen 90-luvun puolivälissä antamiaan haastatteluista, joissa hän kertoi miten julmasti hän kiusasi luokkatovereitaan.

Hashimoto totesi pitävänsä itseään vastuussa siitä, että avajaisten ympärillä myrskyää näin rajusti. Hän sanoi myös ymmärtävänsä, että kohujen myötä moni on päättänyt jättää avajaiset katsomatta. Omasta pestistään hän ei aio luopua.

Tokion kisojen järjestelyissä keskeisissä rooleissa olleet henkilöt ovat aiheuttaneet jo useampia kohuja. Hashimoto ryhtyi puheenjohtajaksi helmikuussa, kun hänen edeltäjänsä Yoshiro Mori irtisanoutui aiheutettuaan ensin kohun seksistisillä kommenteillaan. Pian Morin jälkeen myös luova johtaja Hiroshi Sasaki erosi halventavien puheidensa seurauksena.

Normaalisti kisojen avajaiset ovat valtava tapahtuma, ja olympialaisten päänäyttämön katsomot ovat täynnä, mutta Tokiossa katsomossa on todennäköisesti alle tuhat henkilöä. Kun yleisöä ei ole luomassa tunnelmaa, avajaisten ohjelmalla on entistä suurempi osa kisatunnelman virittämisessä.

Valtioiden johtajia on paikalla vain kourallinen, mikä poikkeaa normaalista. Japanin entinen pääministeri Shinzo Abe ilmoitti myös jättäytyvänsä pois avajaisista. Abe oli suuressa roolissa, kun Tokio haki kisoja, mutta joutui jättäytymään pääministerin tehtävistä terveyssyistä. Tokion hätätila on suurin syy, miksi Abe ei osallistu avajaisiin.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja