Mainos

Televisio- ja radiotoimintalaki vahvistettiin

Liikenneministeriö aloittaa lähiviikkoina laajan toimilupakierroksen, koska paikallisradioiden toimiluvat umpeutuvat ensi kesänä. Samassa yhteydessä myönnettäneen myös ensimmäiset toimiluvat digitaaliseen radio- ja tv-toimintaan.

Radioaalloilla tapahtuvaan televisio- ja radiotoimintaan tarvitaan uudenkin televisio- ja radiotoimintalainsäädännön perusteella toimilupa. Tämä käytäntö säilyy, koska yleisradiotoiminta on sidoksissa sananvapauden käyttöön ja koska taajuuksia on rajallisesti. Kaapelilähetys- ja satelliittitoimintaan riittää ilmoitus Telehallintokeskukselle.

Tasavallan presidentti vahvisti perjantaina uuden lainsäädännön. Uudet lait televisio- ja radiotoiminnasta sekä valtion televisio- ja radiorahastosta tulevat voimaan ensi vuoden alusta. Uuden lainsäädännön katsotaan selventävän ja uudistavan televisio- ja radiotoimintaa sekä vastaavan alan uusinta kehitystä. Uusilla laeilla järjestetään julkisen palvelun yleisraditoiminnan sekä kaupallisten tv- ja radioyhtiöiden taloudelliset suhteet. Samalla Suomessa pannaan voimaan EU:n televisiodirektiivi.

Ennen Suomessa ei ole ollut yhtenäistä lakia sähköisestä joukkoviestinnästä. Tämä on vaikeuttanut televisiodirektiivin saattamista Suomen lainsäädäntöön.
Uudella lailla pyritään turvaamaan myös Yleisradion rahoitus. Uuden lain mukaan Ylen toiminta rahoitetaan käyttäjiltä perittävin maksuin sekä kaupallisten viestintäyritysten maksamin toimilupamaksuin. Uuden lain mukaan televisiotoiminnan harjoittajien pitää tilata vähintään 10 prosenttia ohjelmista riippumattomilta tuottajilta. Yle ja riippumattomia ohjelmantuottajia edustavat järjestöt sopivat käytettävästä määrästä vuosittain. Valtioneuvosto aikoo seurata riippumattoman tuotannon käytön määrää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.