Mainos

Telekuuntelulupien määrä laskussa

Lupamäärien laskun taustalla ovat muun muassa jatkolupien vähentyminen ja törkeiden rikosten selvittämisen ja näytön hankinnan vaikeutuminen.

Poliisi käytti salaisia pakkokeinoja viime vuonna aiempaa vähemmän. Tuomioistuimet myönsivät poliisille vuonna 2005 yhteensä reilut 2900 telekuuntelu- ja televalvontalupaa. Edellisvuonna luku oli vajaat tuhat suurempi.

Tiedot ilmenevät sisäministeriön poliisiosaston kertomuksesta salaisten tiedonhankintamenetelmien käytöstä. Lupa telekuunteluun ja -valvontaan voidaan myöntää enintään kuukaudeksi kerrallaan.

Raportin mukaan lupamäärien laskun taustalla ovat muun muassa jatkolupien vähentyminen ja törkeiden rikosten selvittämisen ja näytön hankinnan vaikeutuminen. Telekuuntelun ja -valvonnan laajentuminen vuonna 2004 uusiin rikosnimikkeisiin on kuitenkin lisännyt toimien kohteena olleiden epäiltyjen määrää.

Pakkokeinolain mukaisen teknisen kuuntelun lupia myönnettiin viime vuonna 70. Niistä 11 kohdistui vakituisina asuntoina käytettyihin tiloihin.

Myös peitetoimintapäätösten määrä väheni. Valeostot pysyivät edellisvuoden tasolla. Peitetoimintaa ja valeostoja käytetään Suomessa vain harvoin, yleensä huumerikosten paljastamiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.