Tekstiviestin yksityiskohta sai hälytyskellot soimaan – näin nopeasti Jocelyn selvitti, että deittisovelluksen "Myles" olikin huijari

Näin toimii Googlen käänteinen kuvahaku 0:50
Miten Googlen käänteinen kuvahaku toimii? Nappaa ohje videolta.

Kanadalaisnainen paljastaa, mikä sai hänet epäilemään, ettei hänen mahdollinen treffikumppaninsa ollutkaan, kuka väitti olevansa, kertoo Mirror.

Kanadan Ontariossa asuva Jocelyn tapasi Bumble-deittisovelluksessa "Mylesin", jonka kanssa suunnitteli tapaavansa. Onnekseen nainen kuitenkin hoksasi pian, että miehellä ei ollut ihan puhtaat jauhot pussissaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

TikTok-tilillään asiaa puiva Jocelyn kertoo tekstaillessaan Mylesille iPhonestaan ja havainneensa, että miehen lähettämä viestikupla oli vihreä. Tämä viittasi siihen, ettei Mylesin puhelin ollut Applen iPhone, sillä tällöin viestikupla olisi ollut sininen – jos toimintoa ei jostain syystä ole ottanut pois päältä. Mylesin Bumble-profiilin kuvissa miehellä kuitenkin oli Apple Watch -kello, jota käytetään nimenomaan iPhonen parina.

Käänteinen kuvahaku avuksi

Jocelyn ryhtyi etsivän töihin ja teki miehen kuvilla käänteisen kuvahaun Googlessa. Selvisi, että kuvan mies olikin Ron-niminen newyorkilaismalli ja kuvat oli napattu Ronin Instagram-tililtä.  Yllä olevalta videolta voit katsoa, miten käänteinen kuvahaku toimii!

Mikä on catfish? Catfish-termillä viitataan henkilöön, joka esittää toista henkilöä netissä.

– Onnekseni en ollut juurikaan puhunut tälle miehelle, ja sijoitin tähän nolla prosenttia aikaani, Jocelyn varoittaa videollaan ja kehottaa naisia "pysymään valppaana".

– Klassista. Ensimmäistä kertaa, kun ajattelen, että "oi, hän on söpö", niin hän ei ole hitto vie todellinen, nainen täräyttää videon lopuksi.

Huijarin tili suljettiin

Jocelynin videota on katsottu yli miljoonaa kertaa. Myös Bumble kiiruhti kommentoimaan videota ja ilmoitti tunnistaneensa profiilin ja sulkeneensa käyttäjätilin.

– Ole varovainen. Pian hän pyytää iTunes-lahjakortin, koska hän on armeijassa ja ulkomailla ja wifi on pettämässä, vitsaili eräs kommentoija. 

– Vaikuttava huomio, ihasteli eräs kommentoija Jocelynin AppleWatch-bongausta. 

Moni kommentoija kehotti soittamaan potentiaaliselle deittikumppanille videopuhelun ennen tapaamista henkilöllisyyden vahvistamiseksi. 

Toisella julkaisemallaan videolla Jocelyn tarkensi, että iPhone-asian lisäksi epäilyksiä oli herättänyt se, että nainen oli antanut "Mylesille" numeronsa ja kehottanut tekstaamaan, missä ja milloin he tapaisivat. Kun mies oli sitten tekstannut, hän ei ollutkaan alkanut suunnitella treffi-iltaa tästä suorasta kehotuksesta huolimatta.

Carterin deittisovellus puolestaan suljettiin, kun eräs nainen epäili häntä huijariksi miehen kuvan vuoksi. Olemme kertoneet myös Jannista, joka jäi nettihuijarin uhriksi.

Näin Tinder-huijari vedätti lukuisia naisia samaan aikaan:"Tekijä tasan tarkkaan tiesi, mitä teki" 2:01
Näin Tinder-huijari vedätti lukuisia naisia samaan aikaan: "Tekijä tasan tarkkaan tiesi, mitä teki"

Lue myös:

    Uusimmat