Mainos

Tekoäly teki historiallisen suorituksen ja päihitti ihmisen jälleen – onko sinun työpaikkasi nyt uhattuna?

Ensimmäistä kertaa maailmassa kone on voittanut ihmisen luetun ymmärtämisen kokeessa.

Alibaban ja Microsoftin tekoälyohjelmat ovat voittaneet ihmiset Standfordin yliopiston luetun ymmärtämisen kokeessa. Suoritusta pidetään merkittävänä virstanpylväänä.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun kone on suoriutunut ihmistä paremmin tällaisessa testissä, sanoo Alibaba lausunnossaan maanantaina.

Tekoäly voitti ihmisen kokeessa, jossa kysymyksiin piti tarjota mahdollisimman tarkkoja vastauksia Wikipedia-artikkeleihin perustuen. Alibaban tekoäly sai kokeessa 82.44 pistettä, kun taas ihmisten paras tulos oli 82.304.

Kiinalaisen Alibaban tutkija Luo Si pitää suoritusta kunnioitettavana, mutta huomioi myös, että merkittävä määrä työntekijöitä tulee todennäköisesti menettämään työnsä koneille tulevaisuudessa.

Esimerkiksi asiakaspalvelutyöt, museoiden kiertoesittelyt ja potilaiden terveyskysymyksiin vastaaminen netissä voitaisiin joskus hoitaa tekoälyn avulla.

Alibaban teknologiaosaaminen oli käytössä jo maailman suurimpana ostospäivänä tunnetun Singles' Dayn aikaan. Silloin tekoäly vastasi asiakkaiden asiakaspalveluun lähettämiin kysymyksiin.

Lähteet: CNN, Cnet

***

6:06

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.