”Teko on ollut raju tapahtuma” - tällaisella aseella Seinäjoen teinisurma tehtiin

MTV Uutisten tietojen mukaan Seinäjoella Etelä-Pohjanmaalla tapahtuneessa teinisurmassa käytettiin teräasetta.

Tekoväline on parhaillaan keskusrikospoliisin laboratorion tutkittavana. Seinäjokea ja koko Suomea järkyttänyt poikkeuksellinen henkirikos tapahtui omakotitalossa Seinäjoen Joupin kaupunginosassa 28.4.

Poliisi epäilee taposta 15-vuotiasta tyttöä. Uhri oli hänen samanikäinen luokkakaverinsa. Molemmat kävivät kahdeksatta luokkaa Seinäjoen lyseossa.

Tutkinnanjohtaja Esa Uusi-Kakkuri ei halua kommentoida MTV Uutisten tietoa surman tekovälineenä käytetystä teräaseesta.

–Teko on ollut raju tapahtuma ja se on kestänyt muutamia minuutteja, Uusi-Kakkuri sanoo MTV Uutisten haastattelussa.

Tutkinnassa ei ole tullut ilmi, että epäilty olisi suunnitellut tekoa etukäteen vaan rikosnimike tappo viittaa äkkipikaistuksissa tehtyyn tekoon.

Epäilty ei ole suoraan tunnustanut

Teko tapahtui tekijäksi epäillyn tytön kotona. Tytöt ehtivät olla talossa noin 45 minuuttia ennen yhtäkkiä tapahtunutta traagista käännettä.

Hätäkeskus sai ilmoituksen väkivallanteosta kello 14.53. Poliisi epäilee, että henkirikos tapahtui sitä edeltäneen 15 minuutin aikana.

MTV Uutisten tietojen mukaan epäilty tyttö ei ole poliisitutkinnassa avannut mahdollisia motiivejaan. Poliisin mukaan niitä voi olla useita. Poliisi on käynyt läpi muun muassa nettikirjoittelua kevään ajalta.

Tyttö ei ole myöskään suoraan tunnustanut epäiltyä tekoa.

Poliisin mukaan kuulustelut ovat kuitenkin sujuneet ”hyvässä yhteistyössä”.

Tutkinnanjohtaja Esa Uusi-Kakkurin haastattelu Suomen rikoshistoriassa poikkeuksellisen jutun tutkinnasta julkaistaan tänään myöhemmin kokonaisuudessaan nettisivuillamme. 

Lue myös:

    Uusimmat