Yritti myrkyttää, surmasi 16 veitseniskulla: Seinäjoen teinimurhaaja vapaalla jalalla – istui murhasta kolme vuotta

Seinäjoen teinimurhasta tuomittu on päässyt vankilasta, kertoo MTV:n Rikospaikka-ohjelma.

Seinäjoen teinimurhasta tuomion saanut tyttö sai käräjäoikeuden tuomion nuorena henkilönä tehdystä murhasta tasan neljä vuotta sitten 28. huhtikuuta. Tämä juttu on julkaistu vuosi sitten.

Määrätietoisessa henkirikoksessa 15-vuotias tyttö houkutteli luokkatoverinsa luokseen koulupäivän jälkeen. Sisällä omakotitalossa hän yritti ensin juottaa tälle mehuun sekoitettua tuulilasinpesunestettä, mutta uhri kieltäytyi epämiellyttävästä nesteestä.

Myrkytyksen epäonnistuttua tyttö vaihtoi taktiikkaa. Hän houkutteli tytön makaamaan lattialle silmät peitettynä, perustellen tätä musiikin kuuntelulla.

Uhrin maatessa puolustuskyvyttömänä tyttö haki veitsen, jolla suoritti teon. Uhri ylitti vielä kontaten paeta tilanteesta, mutta tyttö surmasi tämän 16 veitseniskulla.

Kiisti teon ja sepitti tarinan

Teon jälkeen tyttö ilmoitti, että verityön teki paikalle tullut ulkopuolinen henkilö. Poliisi alkoi epäillä kuitenkin jo alusta lähtien tyttöä teosta. Teossa käytetty veitsi löytyi talon tontilta.

Teon motiiviksi paljastui tyttöjen ihastus samaan poikaan, joka lopulta johti tytön tekemään henkirikokseen. Ensimmäisissä kuulusteluissa tyttö pitäytyi tarinassaan, mutta pikkuhiljaa alkoi muistaa, että ehkä käyttikin teräasetta. Kymmenennessä kuulusteluissa tyttö tunnusti lopulta kaiken ja kertoi myös myrkytysyrityksestä.

Poliisin pieteetillä tekemän tutkinnan ansiosta myös myrkkyä sisältänyt muovipullo oli otettu talteen, ja tutkinnoissa sen sisältä paljastui useita myrkkyjä ja korkista tekijän DNA:ta.

Vankilasta kolmen vuoden jälkeen

Oikeus katsoi teon olleen poikkeuksellisen törkeä. Oikeus kuitenkin otti huomioon tekijän iän ja sairastaman persoonallisuushäiriön, ja langetti tälle nuorena henkilönä alentuneesti syyntakeisena tehdystä murhasta 9 vuoden tuomion.

Nuorena henkilönä ja ensikertalaisena tyttö istui tuomiosta kolme vuotta, ja on nyt rangaistuksesta vapaa.

Katso Rikospaikan uusin jakso kokonaan:


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja