Mainos

Teknologiateollisuuden tilaukset vahvassa kasvussa – "on vielä epäselvää, miten kestävää tämä nousu on ja mikä sen vauhti on"

Teknologiateollisuuden yritykset saivat tammi-maaliskuussa euromääräisesti 13 prosenttia enemmän tilauksia kuin viime vuonna vastaavana aikana, kertoo Teknologiateollisuus.

Teknologiateollisuuden toimitusjohtajan Jorma Turusen mukaan alan tulevaisuudennäkymät näyttävät valoisilta, mutta kovin tarkkoja arvioita tulevasta hän ei halua vielä esittää.

– On vielä epäselvää, miten kestävää tämä nousu on ja mikä sen vauhti on. Tietoa ei ole vielä kertynyt riittävästi, mutta kyllä me tämän perusteella uskallamme jo ennustaa, että teknologiateollisuuden alkuvuoden liikevaihto on tänä vuonna korkeampi kuin viime vuonna, Turunen sanoi STT:lle.

Teknologiateollisuuden yritysten liikevaihto on Turusen mukaan selvässä kasvussa kaikilla päätoimialoilla. Erityisesti kasvua oli viime vuonna metallien jalostuksessa, elektroniikka- ja sähköteollisuudessa sekä kone- ja metallituoteteollisuudessa, joissa kaikissa liikevaihto kasvoi viime vuonna noin viidenneksellä.

Turusen mukaan hyvää kehitystä selittää maailmantalouden hyvän vireen ohella myös Suomen hallituksen toimet.

– Suomen tilanne on hiljalleen paranemassa muun muassa kilpailukykysopimuksen ansiosta. Yrityksiltä tuleekin viestejä siitä, että tarjouspyyntöjä saadaan neuvoteltua tilauksiksi entistä paremmin.

Osaajista pulaa

Turusen mukaan myös teknologiateollisuuden rekrytoinnit ovat selvässä kasvussa. Tammi-maaliskuussa teknologiateollisuuden yritykset rekrytoivat 11 000 uutta työntekijää, kun koko viime vuonna yritykset rekrytoivat 28 500 työntekijää.

Rekrytointiluvuissa näkyy Turusen mukaan "Varsinais-Suomi-ilmiö", kun Turun ja Rauman telakat ja Uudenkaupungin autotehdas ovat palkanneet uutta väkeä.

– Kysyntää olisi enemmänkin, jos vaan sopivia osaajia löytyisi, Turunen sanoo ja patistaa valtiovaltaa toimiin työvoiman kohtaanto-ongelman lievittämiseksi muun muassa työvoiman uudelleenkouluttamisella. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.