Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton vääntö jatkuu tänään – Minna Helle:"Pyrimme kääntämään kaikki kivet"

10:10
Video: osapuolet saivat eilen lisäaikaa.

Työmarkkinakierroksen päänavausta jännitetään taas tänään, kun työnantajajärjestö Teknologiateollisuus ja työntekijöitä edustava Teollisuusliitto tapaavat saamansa lisäajan jälkeen.

Osapuolet eivät vielä eilen vastanneet valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan jättämään sovintoehdotukseen, vaikka näin oli alun perin ollut tarkoituksena. Sen sijaan liitot saivat Piekkalalta lisäaikaa ja tapaavat uudestaan tänään.

Piekkala kertoi aamulla STT:lle, että tapaaminen on varmaankin iltapäivällä. Tarkempi ajankohta ei ollut vielä tiedossa.

Aamuyhdeksältä valtakunnansovittelijan toimistolla jatkettiin Teollisuusliiton ja Kemianteollisuuden välisen työriidan sovittelua.

– Saa nähdä, mitä päivä tuo tullessaan, tviittasi Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto tänään aamulla.

Helle: Pyrimme kääntämään kaikki kivet

Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto eivät ole kommentoineet sovintoehdotuksen sisältöä, koska ehdotukseen ei ole jätetty vastauksia.

– Lisäaika käytetään siihen, että pyrimme kääntämään nyt kaikki kivet sen eteen, että olisiko vastaus mahdollista saada lähipäivinä aikaiseksi, mutta ei se varmaa vielä ole, Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle sanoi eilen.

Aiemmin valtakunnansovittelijana toimineen Helteen mukaan lisäajan myöntäminen ei ole ennenkuulumaton ratkaisu.

Teollisuusliitto hylkäsi aiemman sovintoehdotuksen joulukuun alussa, koska ehdotetut palkankorotukset olivat liiton mielestä täysin riittämättömiä.

Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton ratkaisua pidetään koko liittokierroksen päänavaajana, joka viitoittaa muiden neuvottelupöytien palkankorotustasoa.

– Suomen työmarkkinat ovat aika haastavassa tilanteessa. Olisi erittäin tärkeää saada päänavaus aikaiseksi, Helle kommentoi lisäajan merkitystä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja