Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuus hylkäsivät sovintoehdotuksen – sekä työntekijöiden että työnantajan edustajat tyytymättömiä ehdotukseen

2:08
Video: Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden työriita jatkuu

Sekä työnantajajärjestö Teknologiateollisuus että työntekijöitä edustava Teollisuusliitto ovat hylänneet valtakunnansovittelijan sovintoesityksen osapuolten välisessä työriidassa.

Teollisuusliiton mukaan hylkääminen liittyi sovintoesityksessä ehdotettuun ansiotasoon, kun taas Teknologiateollisuuden mukaan ratkaisu ei ollut kustannuksiltaan ja rakenteeltaan kokonaisuutena hyväksyttävissä.

Valtakunnansovittelijan esitys olisi tuonut sovittelussa oleville aloille kahdessa vuodessa yhteensä 2,4 prosentin korotukset, Teollisuusliitto kertoo tiedotteessa. Liiton puheenjohtajan Riku Aallon mukaan esitys jäi kauas liiton esittämästä tasosta.

– Tehty tarjous ei käsityksemme mukaan ota riittävästi huomioon alan tuottavuuskehitystä, inflaatiota eikä kilpailijamaiden palkkakehitystä, Aalto sanoo tiedotteessa.

Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle sanoo Twitterissä, että neuvotteluja jatketaan myöhemmin sovittavana ajankohtana.

Myös valtakunnansovittelijan toimisto kertoo verkkosivuillaan, että osapuolet jatkavat neuvotteluja keskenään ratkaisun löytämiseksi. Sovittelua jatketaan, jos siihen on myöhemmin tarvetta.

Työriidan ensimmäinen sovintoehdotus kaatui alkukuusta

Kyseessä oli työriidan toinen sovintoehdotus. Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala jätti ehdotuksen keskiviikkona. Osapuolet eivät vielä eilen vastanneet siihen, vaikka näin oli alun perin ollut tarkoituksena. Sen sijaan liitot saivat Piekkalalta lisäaikaa tähän päivään.

Teollisuusliitto hylkäsi edellisen ehdotuksen joulukuun alussa, koska ehdotetut palkankorotukset olivat liiton mielestä täysin riittämättömiä. Teknologiateollisuus olisi hyväksynyt kyseisen esityksen.

Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton ratkaisua pidetään koko liittokierroksen päänavaajana, joka viitoittaa muiden neuvottelupöytien palkankorotustasoa.

– Työmarkkinoilla odotetaan teknologiateollisuuden päänavausta. Osapuolet voivat osoittaa, että ne ovat tälläkin kertaa maineensa veroisia vastuunkantajia, Helle sanoo järjestön tiedotteessa.

Uutista päivitetty ja täydennetty kello 16.12 kauttaaltaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja