Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden neuvotteluissa ei päästy yksimielisyyteen – kädenvääntö jatkuu huomenna

15:20
Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto ja Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle kommentoivat liittojen välistä työkiistaa ja siitä aiheutuvia vahinkoja MTV Uutiset Livessä. 

Valtakunnansovittelijan toimisto kertoo Twitterissä, että neuvottelut jatkuvat tiistaina aamulla.

Työehtosopimusta koskevat erimielisyydet liittyvät palkankorotustasoon. Työntekijäpuolta edustava Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kertoi STT:lle neuvottelupäivän jälkeen, että osapuolten näkemykset sopivasta korotustasosta ovat vielä kaukana toisistaan.

– Kyllä me vielä ollaan kaukana, mutta sovimme, että huomenna aamulla jatketaan, Aalto sanoi maanantaina.

Aalto oli haluton muutoin kommentoimaan keskeneräisiä neuvotteluja. Hän on aiemmin sanonut, että muusta sopimuksen sisällöstä osapuolet ovat melko yksimielisiä.

Työnantajapuolta edustavan Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle toivoo, että ratkaisu löydettäisiin tällä viikolla.

– Mitään läpimurtoa ei ole saavutettu, mutta hyvä uutinen on, että sovitteluja pystytään jatkamaan, Helle sanoi STT:lle maanantain neuvotteluista.

Kerran hylätty sopimusehdotus

Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden ratkaisua pidetään koko liittokierroksen päänavaajana, joka viitoittaa muiden neuvottelupöytien palkankorostustasoa. Teollisuusliitto hylkäsi valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan ensimmäisen sovintoehdotuksen joulukuun alussa.

Viime viikolla kaikkiaan noin 100 000 Teollisuusliiton, Ammattiliitto Pron ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n jäsentä osallistui vientiteollisuuden kolmepäiväiseen lakkoon. Mekaanisessa metsäteollisuudessa alkoi lakon jälkeen työnantajapuolen julistama kuusipäiväinen työsulku.

Teollisuusliiton hallitus oli koolla viime perjantaina. Liitto ei tehnyt päätöksiä uusista lakoista tai muista työtaistelutoimista. Se kuitenkin sanoi arvioivansa tilannetta uudelleen tämän viikon neuvottelujen pohjalta.

Valtakunnansovittelijan toimistossa sovitellaan tällä viikolla myös monia muita sopimusriitoja. Esillä ovat muun muassa Teollisuusliiton keskustelut Metsäteollisuuden ja Kemianteollisuuden kanssa.

Uutista päivitetty Aallon ja Helteen kommenteilla 16.12.2019 kello 15:14. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja