Saadaanko sopu viimein aikaiseksi? Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden työkiistan sovittelu jatkuu – ratkaisua pidetään koko liittokierroksen päänavaajana

10:10
Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden työkiistan sovittelu jatkuu.

Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuus ovat kokoontuneet valtakunnansovittelijan toimistolle työehtosopimusneuvotteluihin.

Ratkaisua pidetään koko liittokierroksen päänavaajana, joka linjaa esimerkiksi palkankorostustasoa.

Työnantajapuolta edustavan Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle toivoi valtakunnansovittelijan toimistolle saapuessaan, että ratkaisu löydettäisiin tällä viikolla.

– Tilanne on kyllä hyvin vakava, sillä näkemysero palkankorotuksista on aika suuri, Helle sanoi.

Palkankorotustaso ainut neuvotteluja hiertävä yksityiskohta

Teollisuusliitto hylkäsi valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan ensimmäisen sovintoehdotuksen joulukuun alussa. Tuolloin työntekijäpuoli oli tyytymätön nimenomaan ehdotettuun palkankorotustasoon.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto on sanonut, että muusta sopimuksen sisällöstä osapuolet ovat melko yksimielisiä.

Teollisuusliiton hallitus oli koolla viime perjantaina. Liitto ei tehnyt päätöksiä uusista lakoista tai muista työtaistelutoimista. Se kuitenkin sanoi arvioivansa tilannetta uudelleen, kunhan nähdään, miten neuvottelut tällä viikolla sujuvat.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja