Teknologiateollisuuden Helle MTV:n Uutisextrassa: Suomalaisnuorten osaamisesta vakava huoli

Matematiikan osaamisessa kehitys on todella huolestuttava, sanoo Teknologiateollisuuden vara-toimitusjohtaja Minna Helle 1:07
Katso video: Suomen teknologiateollisuus tarvitsee matematiikan osaajia, eikä kehitys näytä hyvältä.

Teknologiateollisuudessa on vakava huoli suomalaislasten ja -nuorten osaamisesta.

Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle sanoo MTV:n Uutisextrassa, että matematiikan osaamisessa kehitys on todella huolestuttava alan kannalta.

Suomalaisnuorten Pisa-tulokset ovat laskussa ja Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen Karvin mukaan moni yhdeksäsluokkalainen osaa ratkaista vain alakoulutason matematiikan tehtäviä. Karvi suositteli erilaisia toimia tilanteen korjaamiseksi.

– Siellä oli hyvä lista asioita. Muun muassa huomiota pedagogiikkaan, huomiota siihen millaisia tuntemuksia matematiikan opiskelu aiheuttaa ja siitä huolehtiminen, että kun meillä on niitä hyviäkin osaajia ja matematiikasta innostuneita, eli miten pidetään heidän innostuksensa yllä opintojen jatkuessa, sanoo Helle MTV:n Uutisextrassa.

– Teknologiateollisuuden toimialalla kolmella neljäsosalla palkattavista tulee olla tekniikan alan koulutus, joten me tarvitsemme matematiikan osaajia.

Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle on vieraana MTV:n Uutisextrassa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla lauantaina 16.12. klo 19.10.

Lue myös:

    Uusimmat