OAJ:n Luukkainen MTV:n Uutisextrassa: Koronan aiheuttaman oppimisvelan hoitoon tarvitaan satoja miljoonia kunnissa lähivuosina

9:42
Olli Luukkainen haluaa opettajat rokotusjonon kärkeen. Katso haastattelu videolta!

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen ehdottaa, että kunnat laativat omat yksityiskohtaiset exit-suunnitelmat opetukseen ja varhaiskasvatukseen, jotta etäopetuksesta ja poikkeusoloista syntynyt oppimisvaje saadaan kuntoon.

Etäopetuksen sekä poikkeusolojen jälkiä joudutaan korjaamaan kouluissa vielä vuosia, todennäköisesti koko hallituksen loppukausi, OAJ:n puheenjohtaja arvioi.

Luukkainen vaatii, että hallituksen koronasta irtaantumissuunnitelman osana kuntien pitää tehdä omat yksityiskohtaiset exit-ohjelmat opetukseen.

– Jokaisen kunnan on tehtävä oma exit-suunnitelmansa koskien koulutusta ja varhaiskasvatusta. Siinä on kartoitettava kunnan tilanne, koska kunnissa on eroja ja tehtävä suunnitelma, miten tilannetta lähdetään korjaamaan ja paikkaamaan. Se vaatii rahaa, Luukkainen sanoo.

MTV:n Uutisextrassa vieraillut Luukkainen toivoo, että rahaa saadaan jo hallituksen puoliväliriihessä parin viikon päästä.

– Tällainen summa on liikkunut valtion hallinnossa, että 200 miljoonaa vuositasolla tarvittaisiin tähän ja se ei varmasti ole pahasti pielessä. Se on vähimmäisvaatimus, Luukkainen täräyttää

Ensi viikolla hallitus kuulee myös työmarkkinajärjestöjen ja kuntien ehdotuksia, miten Suomi selviää irti koronasta.

Opettajat rokotuslistan kärkeen

Opettajien nokkamies pyrkii edelleen vaikuttamaan myös hallitukseen, jotta erityisesti päiväkotien varhaiskasvatuksen opettajat nousevat koronarokotuslistalla ylemmäksi. Rokotuksia koskeva lausuntokierros päättyy ensi viikon perjantaina.

– Meistä on aivan selkeästi olemassa perusteet sille, että terveyden lisäksi turvataan myös koulujen ja päiväkotien toiminta sillä tavalla, että opettajat ovat sen rokotuslistan kärjessä.

OAJ:n puheenjohtajan koko haastattelu MTV:n Uutisextrassa kello 19.10.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja