Mainos

Teknobileissä riehuneen tulipalon uhriluku nousee Kaliforniassa – suomalaisuhrista ei vieläkään virallista tietoa

Yhdysvalloissa Kalifornian Oaklandissa tapahtuneen tuhoisan rakennuspalon uhrien määrä kasvaa sitä siuuremmaksi, mitä pitemmälle raivaustyöt etenevät.

Viranomaiset ilmoittivat tänään, että raunioista oli löydetty jo 30 vainajaa ja ihmisiä oli yhä kateissa.

Listaa kadonneiksi ilmoitetuista on koottu Facebook-sivulle. Joukossa on myös suomalainen nimi. Ulkoministeriön mukaan Los Angelesin pääkonsulaatti selvittää yhä asiaa ja on yhteydessä amerikkalaisviranomaisiin.

Tulipalo tuhosi eilen Oaklandissa kaksikerroksisen varastorakennuksen, jossa oli palon syttymisaikaan elektronisen musiikin tapahtuma.

Palomiehet joutuivat työskentelemään tuntikausia päästäkseen sisälle rakennukseen. Lopulta he joutuivat palopäällikkö Melinda Draytonin mukaan puhkaisemaan reiän varaston seinään.

– Kestää vielä muutaman päivän ennen kuin olemme tarkastaneet koko rakennuksen, hän sanoi.

Poliisin edustaja Ray Kelly sanoi San Francisco Chroniclessa, että kuolleiden lukumäärä tulee nousemaan. Hänen mukaansa tähän menneistä löydetyistä vainajista vain kolme on pystytty tunnistamaan.

Tulipalon syttymissyy ei ole vielä selvillä. 

"Se oli kuolemanloukku" 

Viranomaisten mukaan osa uhreista jäi loukkuun, kun he yrittivät paeta kapeaa portaikkoa pitkin toisesta kerroksesta alakertaan. Portaikko oli rakenneltu kuormalavoista ja muista puunpalasista, kertoi San Francisco Chronicle.

Uutiskanava CNN:n mukaan rakennuksessa oli paikallisten taiteilijoiden työtiloja. Viranomaisten mukaan toiminnalla ei ollut lupia ja rakennuksen omistajia oli vaadittu tyhjentämään rakennusta ja sen ympäristöä rojusta. Epäselvää on myös se, oliko rakennuksessa palohälyttimiä.

–Rakennus oli aivan täynnä huonekaluja ja muuta. Se oli melkein kuin sokkelo, palopäällikkö Teresa Deloach Reed kuvaili.

Hänen mukaansa rakennuksessa oli palon aikaan 50–100 ihmistä.

Sanomalehti Los Angeles Timesin mukaan viranomaiset olivat aiemmin yrittäneet selvittää epäilyjä, että rakennuksessa olisi tehty luvattomia muutostöitä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.