Mainos

Poliisi: Kaikkia Lontoon tornitalon palon uhreja ei koskaan pystytä tunnistamaan – jopa 70 saattaa olla kateissa

24-kerroksisen Grenfell Towerin raivokkaan tulipalon jälkiselvittely on jatkunut Lontoossa.

Pohjois-Kensingtonissa sijaitseva Grenfell Tower -asuinrakennus paloi kauttaaltaan toissapäivänä keskiviikkona.

Poliisi on tänään kertonut, että kaikkia raunioista löytyneitä kuolleita ei pysytytä koskaan tunnistamaan. BBC:n tietojen mukaan jopa 70 ihmistä saattaa olla kateissa tulipalon jäljiltä. 

Ainakin 30 ihmisen on tähän mennessä vahvistettu kuolleen tulipalossa. Kolme uhria on nimetty. He ovat 5-vuotias Isaac Shawo, taiteilija Khadija Saye ja syyrialainen pakolainen Mohammed Alhajali.

24 ihmistä on edelleen sairaalahoidossa. Heistä 12 on kriittisessä tilassa.

Viranomaisilta vaaditaan vastauksia

Palokunta on jatkanut kuolleiden etsintää tragedian näyttämöksi muuttuneessa tornitalossa. Samaan aikaan osa protestoijista tunkeutui Kensingtonin ja Chelsean kaupungintaloihin haluten vastauksia viranomaisilta.

– Olin kuolemanloukussa, ja he tiesivät sen, yksi mielenosoittajista huusi.

– Minulla on ystäviä tornissa, eivätkä he kerro meille mitään, sanoi 25-vuotias SalwaBuamani AFP:n toimittajalle.

Länsi-Lontoossa Pohjois-Kensingtonissa keskiviikkona syttyneen palon rajun leviämisen syyksi on julkisuudessa epäilty talon viime vuonna valmistuneessa remontissa käytettyjä päällystemateriaaleja.

Palo levisi hetkessä sulkien sisälleen 120 asuntoa, vaikka yli 200 palomiestä oli paikalla alle kymmenessä minuutissa. Samanlaiset materiaalit on kielletty korkeissa rakennuksissa esimerkiksi useissa osissa Yhdysvaltoja niiden mahdollisen paloherkkyyden takia.

Kensingtonin ja Chelsean alueiden paikallishallinto on kertonut BBC:lle, ettei vastaavaa päällystemateriaalia enää aiota käyttää alueen rakennustöissä.

Hallitus avasi tutkinnan

Pääministeri Theresa May on määrännyt täyden julkisen tutkinnan palosta. Hallitus on paineen alla, sillä syytösten mukaan paloturvallisuushuolet olisi jätetty huomiotta vuosien ajan. Viranomaiset lupasivat, että he tekevät nyt kaikkensa, ja useita tarkastuksia samantyyppisiin rakennuksiin on jo määrätty.

– Meidän täytyy kaikin keinoin varmistaa, että tuollaisissa rakennuksissa asuvat ihmiset ovat turvassa, paikallishallinnon edustaja Sajid Javid sanoi BBC:lle.

BBC:n mukaan May myös myönsi viisi miljoonaa puntaa palossa kaiken menettäneiden auttamiseksi ja lupasi, että näille löydetään asunnot kolmessa viikossa.

Kuningatar Elisabet ja prinssi William vierailivat BBC:n mukaan paloalueella päivällä. He kävivät tapaamassa pelastuneita paikallisessa pelastuskeskuksessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.