Mainos

Teknobileissä USA:ssa riehuneen tulipalon uhrimäärä kasvaa – HS: Kadonneiden listalla ainakin yksi suomalainen

Kaliforniassa teknobileissä sattuneen tulipalon kuolonuhrien määrä saattaa nousta jopa 40:een. Kateissa voi Helsingin Sanomien mukaan olla myös suomalaisia.

Tähän mennessä virallisesti vahvistettujen kuolonuhrien määrä on 9, mutta pelastustyöntekijät eivät ole vielä kyenneet raivaamaan koko bilepaikkana toiminutta varastorakennusta.

Suomen ulkoministeriön mukaan Los Angelesin pääkonsulaatti selvittää parhaillaan sitä, onko kadonneiden joukossa suomalaisia. Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat kertoivat illalla, että kateissa saattaa olla ainakin yksi suomalainen.

Pelastustyöntekijät ongelmissa labyrinttimaisessa rakennuksessa

Suurin osa kuolleista on löydetty kaksikerroksisen varastorakennuksen toisesta kerroksesta, kertoo palopäällikkö Teresa Deloach Reed.  

– Palon on täytynyt levitä hyvin nopeasti, hän sanoo.  

Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä, kuten ei myöskään rakennuksen sisällä olleiden ihmisten tarkkaa määrää. Arvioiden mukaan siellä on ollut 50–100 ihmistä. 

Pelastustöitä ovat haitanneet epäjärjestys rakennuksen sisällä sekä rakennuksen labyrinttimainen rakenne.

Rakennuksessa ei ollut Reedin mukaan kunnollisia sisään- tai uloskäyntejä. Rakennuksen savunpaljastimet eivät hänen mukaansa ilmeisesti olleet käytössä. 

Iimiset etsivät omaisiaan sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisessa mediassa ihmiset ovat yrittäneet saada tietoja ystävistään ja omaisistaan, jotka ovat mahdollisesti olleet paikalla.  

Paloviranomaisten mukaan palopaikan ylle lähetetään lennokkeja, jotka voivat paljastaa rakennuksen sisällä mahdollisesti olevat kytevät palopesäkkeet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.