Mainos

Tekninen vika ei enää syy evätä myöhästymiskorvausta matkustajilta

Lentoyhtiöt eivät enää jatkossa voi vedota teknisiin ongelmiin, kun ne haluavat evätä matkustajilta myöhästymiskorvaukset.

EU-tuomioistuin on tuoreessa ratkaisussaan todennut, että tekniset viat ovat ennakoitava asia lentoliikenteessä. Niitä ei siten voi pitää poikkeuksellisina olosuhteita, joiden perusteella korvauksen voisi jättää maksamatta.

– Lentokoneita käytetään usein vaikeissa sääolosuhteissa, eikä minkään lentokoneen osan voi odottaa kestävän ikuisesti, tuomioistuin perusteli.

EU-sääntöjen mukaan matkustajille kuuluu maksaa 250-600 euron korvauksia, jos matkustaja ei mahdu lennolle tai lento viivästyy tuntuvasti. Poikkeuksellisen olosuhteet ovat kuitenkin peruste olla maksamatta korvauksia.

Finnairin tiedottaja Satu Haataja kertoi, ettei yhtiö vielä voi kertoa, mitä vaikutuksia ratkaisulla on Finnairin korvauskäytäntöihin.

– Perehdymme ensin ratkaisuun, Haataja sanoi STT:lle.

Asia on esillä ensi viikon lopulla Finnairin, Trafin ja kuluttaja-asiamiehen tapaamisessa, Haataja kertoi.

Finnairin kanssa myöhästymiskorvauksista oikeutta käynyt Timo Nurminen odottaa, että Finnair nyt maksaa korvaukset matkustajille, joille se on kieltäytynyt maksamasta vedoten tekniseen vikaan. Nurmisen mukaan Finnair on jättänyt tuhannet korvaukset maksamatta vuodesta 2009 lähtien.

Nurminen kertoo voittaneensa pitkän oikeuskiistan Finnairia vastaan hovioikeudessa tämän vuoden huhtikuussa.

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.