Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tekisikö mieli leipoa? Näin testaat tärkeiden ainesosien tuoreuden

Shutterstock
Julkaistu 02.01.2014 15:18(Päivitetty 02.01.2014 15:22)

Nököttääkö sinunkin kaapissasi kuukausia vanhat purkit ruokasoodaa ja leivinjauhetta? Lue, miten voit testata, voiko aineita vielä käyttää leipomisessa!

Leivinjauhe ja ruokasooda ovat oleellisia ainesosia erilaisissa taikinoissa. Purkit saattavat kuitenkin nököttää keittiön kaapissa kuukausi- tai jopa vuositolkulla – etenkin, jos leivot hyvin epäsäännöllisesti. Ja vaikka leipoisit useinkin, purkin kuluminen loppuun kestää aikansa.

Kemialliset kohotusaineet voivatkin menettää tehonsa ajan myötä. Tämä pitää paikkansa etenkin silloin, kun niitä ei säilytetä ilmatiiviissä astioissa. Jos kohotusaineet eivät toimi, seurauksena voivat olla litteät kakut, liian tiiviit keksit ja muut leivonnaiset, jotka eivät kohoa niin paljon kuin niiden pitäisi.

Jos epäilet, ovatko purkkisi vielä käyttökelpoisia, on niiden testaamiseen onneksi hyvät vinkit.

Testaa leivinjauheen tuoreus näin:

Laita kulhoon pari ruokalusikallista lämmintä vettä ja teelusikallinen leivinjauhetta. Seoksen tulisi päästää sihisevä ääni ja hetken päästä poreilun tulisi alkaa ja kuplien muodostua. Mitä enemmän kuplia syntyy, sitä tuoreempaa leivinjauheesi on. Leivinjauhe reagoi nesteisiin ja lämpöön, mutta se ei reagoi kylmään veteen, joten käytä testiin ehdottomasti lämmintä vettä.

Testaa ruokasoodan tuoreus näin:

Laita pieneen kulhoon pari ruokalusikallista valkoista etikkaa ja lisää teelusikallinen ruokasoodaa. Seoksen pitäisi kuplia runsaasti ja vaahdon tulisi laantua vasta jonkun ajan päästä. Mitä enemmän kuplia syntyy, sitä paremmassa kunnossa sooda on. Jos mitään reaktiota ei synny tai, jos kuplia tulee vain vähän, ruokasooda pitää vaihtaa tuoreempaan purkkiin.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Baking Bites

Lisää aiheesta:

Nämä kokkikoulussa opetettavat asiat jokaisen kotikokin pitäisi tietää: "Tulevat usein tarpeeseen"Olethan muistanut kurkata keittiökaappiisi? Nämä ruoat kannattaa hävittää hetiVältä mielipaha keittiössä: Näin helposti pehmität kovettuneen fariinisokerinÄlä heitä pois! Näin selvität, ovatko kaappisi perälle unohtuneet ruoka-aineet vielä syömäkelpoisiaEthän sorru yleiseen säilytysmokaan? Näin pidät banaanit tuoreena pidempäänPähkinät, maito ja avokado – tiesitkö, myös näitä ruokia voi pakastaa?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 22:42
    Luonto ja eläimet

    Alligaattori sai porttikiellon ruokakauppaan Yhdysvalloissa

  • 21:35
    Kevennykset

    Näin maalaavat Beebrahimovic ja Beemu Pukki! Suomalaistutkija opetti kimalaiset pelaamaan jalkapalloa

  • 20:06
    Painonhallinta

    Laihdutuslääkkeissä huolestuttava trendi

  • 19:50
    Vaatteet

    Moni luulee, että Gore-Tex-vaatetta ei saa pestä – asia on päinvastoin

  • 18:55
    Jalokivet

    Haaveiletko upeasta sormuksesta? Jalokiven hinta perustuu neljään kriteeriin