Tekikö Leijonat yllättävän isoja muutoksia? Tuomo Ruutu varoittaa muuttuneesta haasteesta: "Siinä oli asennevamma"

Leijonat muovasi kokoonpanoaan varsin isolla kädellä uusiksi viikonlopun Kanada- ja Slovakia-pelien jäljiltä. Maanantain Yhdysvallat-otteluun kokoonpanoon nousee muun muassa Kristian Kuusela, joka tekee 36-vuotiaana MM-kisadebyyttinsä. C Moren asiantuntija Tuomo Ruutu varoittaa puolestaan tulevasta haasteesta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Jatkuuko Kaapo Kakko -show?
Yhdysvallat-Suomi 13.5. klo 17.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Leijonien kokoonpanossa Juhani Tyrväinen on nostettu nyt ykkösketjun keskelle. Debyytin tekevä Kuusela nousee samalla Tyrväisen ja Toni Rajalan vierelle kärkiketjuun.

Samalla Leijonien kolmosketju on uudessa muodossa (Veli-Matti SavinainenEetu LuostarinenNiko Ojamäki).

Tulivatko isot muutokset yllätyksenä, C Moren asiantuntija Tuomo Ruutu?

– Ei. Luulen, että valmennusjohdossa on ollut koko ajan sellainen fiilis, että annetaan kaikille mahdollisuus näyttää. Tuo nähtiin jo viime pelissä. Tyrväinen tuli sisään, vaikka oli voitto alla. Tuo on kuitenkin niin tasainen jengi ja tasaisia kenttiä. Siinä on kova kilpailutilanne päällä ja se on monesti hyvä juttu. Se laittaa jätkät pelaamaan paremmin, Ruutu miettii asian hyötynäkökulmia.

Leijonilla on kaksi voittoa alla, mikä Ruudun mukaan helpottaa kokeilemaan erilaisia ketjukoostumuksia.

Muutosten keskellä Ruutu varoittaa illan vastuksesta, Yhdysvalloista, joka aloitti turnauksen nihkeästi. Useita kovan luokan NHL-nimiä mukaansa haalinut USA kärsi heti avausottelussa 1-4-tappion Slovakialle.

– Veikkaan, että he (jenkit) tulevat ihan erilaisella asenteella, mitä he tulivat Slovakia-peliin. Siinä heillä oli ihan selkeä asennevamma. Sitä on vaikea korjata, kun ei ole heti alussa hereillä. Jo Ranska-voittopelissä huomasi, että vaikka vastustaja ei ollut yhtä kova, niin silti asenne oli ihan toista luokkaa. Tälle päivälle voi odottaa kovaa peliä. He haluavat näyttää, heillä on jo yksi tappio alla. He eivät varmasti halua kokea toista, Ruutu miettii.

Ruudun USA-pelin ennakkoanalyysi ja pohdinta Leijonien kokoonpanosta näet ylhäältä videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat