Leijonien on pakko muuttaa peliään tänään – ”Vastassa kovin joukkue asenteeltaan tällä kaudella”

Vaikka Leijonat otti komean voiton Kanadasta MM-kisojen avauspelissä, joukkue ei voi pelata tismalleen samaan tapaan tänään Slovakiaa vastaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Slovakia-Suomi lauantaina 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Suomi ja Slovakia lähtevät otteluun varsin samanlaisesta tilanteesta. Kumpikin voitti altavastaajana pohjoisamerikkalaisen joukkueen, Slovakia kun kepitti iltapelissä Yhdysvallat 4-1.

Myös voiton tapa oli samanlainen: tiivis joukkuepeli ja koko sydämestä pelaaminen joukkueelle. Vastakkain on siis kaksi samasta puusta veistettyä joukkuetta. Päävalmentaja Jukka Jalonen nostaa esiin tärkeän pointin kisaisäntä Slovakiasta.

– Kovin joukkue, jota vastaan olemme pelanneet tämän kauden aikana – asenteeltaan, Jalonen totesi lauantaiaamuna.

Osin Jalonen haluaa Suomen pelaavan samalla tavalla, mutta harkintaa pitää käyttää enemmän kuin Kanadaa vastaan.

– Pelin rytmittämistä tarvitaan tänään enemmän, koska Slovakia ei tule koko ajan ihan hulluna päälle. Pitää löytää ne oikeat tilanteet, jolloin lähdetään nopeasti (hyökkäämään) ja jolloin pitää lähteä vähän enemmän kimpassa. Siinä mielessä peli vähän muuttuu, Jalonen linjaa.

Jalonen on kaivanut valmennusjohtonsa kanssa videolta Kanada-pelistä parannettavia asioita. Myös Slovakian peli on ruodittu läpi ja päivän aikana pelaajille annetaan siitä oleellinen tieto.

– Erittäin aktiiviset ja hyvin liikkuvat taitavat hyökkääjät, tosi aggressiivinen joukkue joka vetää kyllä isolla sydämellä. Oli hieno katsoa heidän peliään ja on varmasti hieno olla slovakialainen tänään. Kaksi samanlaista joukkuetta vastakkain, tulee aikamoinen taistelu, Jalonen summasi.


Lue myös:

    Uusimmat