Mainos

Tekijät esiin kotimaisen elokuvan viikolla

Uusi elokuvatapahtuma tarjoaa yleisölle harvinaisen tilaisuuden päästä tapaamaan ja jututtamaan tekijöitä kasvotusten.

Eilen alkanut kotimaisen elokuvan viikko järjestetään Helsingissä, mutta siitä kaavaillaan valtakunnallista perinnettä, joka tukee myös Filmiauran toimintaa ja Jussi-äänestystä. Osa näytöksistä on suunnattu koululaisille.

Kotimaisella elokuvalla on ollut huippuvuosi

Suomen elokuvatuottajien keskusliiton toiminnanjohtaja Nina Laurio on erityisen iloinen siitä, että ensimmäinen viikko päästään järjestämään nyt, kun kotimaisella elokuvalla menee niin hyvin.

– Tämä vuosi on katsojalukujen suhteen kotimaisen elokuvan ennätysvuosi. Tänä vuonna menee varmasti 2 miljoonaa rikki. Tällaisia lukuja ei ole saatu 30 vuoteen.

Menetys kertoo Laurion mukaan siitä, että voimavarat on suunnattu ja hyödynnetty oikein.

– Olemme voineet tehdä meidän pienin resurssein jotain sellaista, joka yleisöä kiinnostaa. Nyt haluamme avata laajemminkin, että ketkä näin kiinnostavia elokuvia ovat tehneet.

Laurio toivoo, tapahtuma alentaa elokuvayleisön kynnystä lähestyä tekijöitä.

– Sitä varten elokuvantekijät ovat valmistautuneet tapahtumaan niin, että he ovat miettineet jokainen omaa oheisohjelmaa ja kerrottavaa. Lisäksi yleisöllä on itsellään mahdollisuus kysyä heiltä niin paljon kuin sielu sietää.

Rare Exportista tulossa vuoden suosikkielokuva

Kotimaisen elokuvan viikolla nähdään paitsi jo ensi-illassa olleita myös uutuuselokuvia. Ohjelmistossa on muun muassa viikonloppuna ennätyksellisen suuren yleisön vetänyt Jalmari Helanderin joulutarina Rare Exports.

Rare Exports on aivan mainio elokuva. Viikonloppu tuotti sille yli 50 000 katsojaa, ja se on aivan huikea luku. Elokuva ehtii kerätä vielä loppuvuonna niin paljon katsojia, että siitä tulee ehdottomasti yksi tämän vuoden suosituimmista elokuvista, ellei peräti suosituin.

Ei tapahtumaa ilman palkintogaalaa

Kotimaisen elokuvan viikon järjestää Suomen elokuvatuottajien keskusliitto yhdessä Suomen elokuvaohjaajaliiton, Dokumenttikillan, Näyttelijäliiton ja Käsikirjoittajien killan kanssa. Yhteistyössä on mukana elokuvien tuotantoyhtiöitä ja levittäjiä.

Viikon aikana jaetaan myös palkintoja. Huomenna järjestettävässä palkintogaalassa pystin saavat muun muassa vuoden elokuvatuottaja, ohjaaja dokumentin tekijä, näyttelijä ja käsikirjoittaja. Lisäksi elokuvan tekijät ovat valinneet joukostaan vuoden reiluimman työtoverin.

Kotimaisen elokuvaviikon esitykset ovat Kinopalatsissa Helsingissä. Elokuvia esitetään sunnuntaihin saakka.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.