Mainos

Suomalaisella elokuvalla menee paremmin kuin koskaan

Kotimaisilla elokuvilla on hyvä mahdollisuus ylittää tänä vuonna kahden miljoonan elokuvateatterikatsojan raja.

Viimeisimmän kotimaisen ensi-iltaelokuvan, Rare Exportsin, 47 000 katsojan ennätysavauksen jälkeen kotimaisilla elokuvilla on jo koossa enemmän katsojia kuin viimeiseen 40 vuoteen.

Vuoden 1978 ennätys 1 790 000 katsojaa ylittyi viikonloppuna ja kahden miljoonan katsojan rajasta uupuu enää 167 000 katsojaa kun elokuvavuotta on vielä neljä viikkoa ja yksi kotimainen ensi-ilta jäljellä.

Luvassa on vielä yksi ensi-iltakin, sillä Lauri Nurksen Veijarit avaa teattereissa vielä joulupäivänä 25.12. ja joulun välipäivät ovat tunnetusti vilkkaita elokuvateattereissa.

Somalaisia elokuvia yli 20

Tänä vuonna teattereihin on saatu ennätysmäärä kotimaisia ensi-iltoja, kaikkiaan 23. Myös monipuolinen, eri yleisöille suunnattu kotimainen elokuvaohjelmisto selittää hyviä katsojalukuja.

Teattereissa on nähty niin kotimaista kokoperheen elokuvaa (Risto Räppääjä ja polkupyörävaras), komediaa (Napapiirin sankarit), draamaa (Prinsessa), aikuisyleisölle suunnattua elokuvaa (Havukka-ahon ajattelija) sekä nuorisoelokuvaa (Sisko tahtoisin jäädä) ja nyt Rare Exportsin myötä myös genre-elokuvaa.

Myös dokumenttielokuvien poikkeuksellinen menestys on kasvattanut kotimaisten elokuvien katsojalukuja kuluvana vuonna. Vuoden yhdeksän kotimaista dokumenttiensi-iltaa ovat keränneet yhteensä jo 160 000 katsojaa. Vuoden katsotuin dokumenttielokuva on Reindeerspotting 66 000 katsojalla.

Risto Räppääjä päihitti myös ulkomaalaiset elokuvat

Niin koti- kuin ulkomaisistakin elokuvista katsotuimmaksi on tänä vuonna noussut Mari Rantasilan ohjaama Risto Räppääjä ja polkupyörävaras lähes 330 000 katsojalla. Kotimaisista toiseksi katsotuin on Dome Karukosken Napapiirin sankarit 306 000 katsojalla ja kolmanneksi katsotuin Arto Halosen Prinsessa 272 000 katsojalla.

Kaiken kaikkiaan elokuvateattereissa on tänä vuonna myyty jo yli 6,8 miljoonaa lippua eli yhtä paljon kuin koko viime vuonna yhteensä. Kotimaisten elokuvien katsojaosuus on tällä hetkellä noin 26 prosenttia.

Kaikkien kotimaisten elokuvien katsojaluvut löytyvät elokuvasäätiön www-sivuilta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.