Teitkö sinäkin tämän yleisen virheen pesukoneesi kanssa? Sano hyvästit valmistajan takuulle: "Voi johtaa pahimmassa tapauksessa korjauskelvottomiin vaurioihin"

Moni suomalainen tekee varsin klassisen ja helposti vältettävän virheen uuden pesukoneen käyttöönotossa, kertoo kodinkoneketju Gigantin asiantuntija. 

Uuden pesukoneen asentaminen ei ole rakettitiedettä, ja moni haluaakin säästää ja hoitaa homman itse ilman ammattilaisen apua. Asennus ei kuitenkaan aina suju ongelmitta. Kodinkoneketju Gigantin asiantuntijan mukaan yksi asennusvirhe nousee ehdottomasti yli muiden. 

– Yleinen virhe on, että unohdetaan poistaa kuljetustuet ennen pesukoneen ensimmäistä käynnistystä. Jos kuljetustuet jäävät pesukoneeseen, pitää se kamalaa meteliä ja kone hyppii paikallaan, Gigantin kodinkonevalikoimasta vastaava myyntipäällikkö Sami Viitanen sanoo.

Takuu voi raueta

Gigantti saa asiakkailta säännöllisesti huolestuneita yhteydenottoja, kun uusi pesukone pitää käydessään kauheaa ääntä ja liikkuu holtittomasti. Usein syyksi paljastuvat juuri kuljetustuet.

– Jos kuljetustukia ei poista, voi lukitun koneen käytön yrittäminen johtaa pahimmassa tapauksessa korjauskelvottomiin vaurioihin, joita valmistajan takuu ei kata, Viitanen muistuttaa.

Kuljetustuet tukevat nimensä mukaisesti pesukoneen rumpua ja suojaavat koneen osia vaurioitumiselta kuljetuksen aikana.

– Uudessa pesukoneessa on yleensä kahdesta neljään kuljetustukea ja ne on helppo poistaa itse. Tuet ovat pieniä tai hieman isompia ruuveja tai muovisuojia, koneen mallista ja merkistä hieman riippuen. Käyttöohjeissa on yleensä hyvät, kuvalliset ohjeet kuljetustukien poistamiseen.

Älä heitä kuljetustukia pois

Tuet kannattaa pitää tallessa ja teipata esimerkiksi pienessä pussissa pesukoneen taakse. 

– Jos aiot liikutella pesukonetta tulevaisuudessa esimerkiksi muuton yhteydessä, on kuljetussuojat hyvä säilyttää varmassa tallessa, sillä ne pitää laittaa takaisin, mikäli konetta aikoo siirtää, Viitanen muistuttaa.

Lähde: Gigantti

Lue myös:

    Uusimmat