Teinityttö väärensi Netflix-todisteita saadakseen nuorukaiselle raiskaustuomion

Aikuisuutta lähestyvä nuori nainen tuomittiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa tämän vääristelyä todistusaineistoa raiskausrikosasiassa.

Rikos tapahtui Vihdissä toukokuussa vuonna 2021. 16-vuotias tyttö oli ilmoittanut, että eräs hänen ystäväpiiriinsä kuulunut nuorukainen olisi raiskannut hänet. Tutkinnan aikana hän toimitti todisteeksi poliisille kuvankaappauksen Netflix-palvelussa katsotuista elokuvista.

Hän oli kuitenkin ennen kuvankaappausta poistanut palvelun katseluhistoriasta sellaisen elokuvan, josta hän syyttäjän mukaan etukäteen tiesi raiskauksesta syyttämänsä nuorukaisen kertovan. Nainen pyrki näin saamaan nuoren miehen kertomuksen epäuskottavaksi ja näin vahvistamaan omaa kertomustaan.

Syyttäjä lopetti raiskaustutkimuksen, tytön todisteista uusi rikostutkinta

Nuori mies oli ilmoitetun raiskauksen vuoksi tullut muun muassa poliisin pidättämäksi ja tieto rikosepäilystä levisi laajalti hänen tuttavapiirissään. Myöhemmin syyttäjä päätti esitutkinnan lopettamisesta, koska esitutkinnassa ilmi tulleet seikat tukivat miehen syyttömyyttä.

Todistusaineiston vääristelyä tukivat oikeuden mukaan muun muassa se, että tyttö oli tutkinut, miten Netflixin katselutietoja voi muokata. Hän oli myös hakenut tietoja kyseisestä elokuvasta silloin, kun hänen väitettiin sitä katsoneen.

Vuonna 2005 syntynyt nuori nainen tuomittiin todistusaineiston vääristelemisestä nuorena henkilönä 90 päiväsakon rangaistukseen, joka tämän tuloilla tarkoittaa 540 euron seuraamusta.

Oikeus määräsi todisteiden vääristelystä tuomitun maksamaan raiskauksesta syytetylle 7000 euroa korvauksena kärsimyksestä, jota väärä rikosepäily aiheutti tälle muun muassa yhteisen ystäväpiirin saatua rikosepäily tietoonsa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat