Teinityttö söi patonkia ja kuoli allergiseen reaktioon – ainesosaluettelosta puuttui tärkeä tieto

6:55

Teini-ikäinen Natasha kuoli allergiseen reaktioon syötyään lentokentältä ostamaansa patonkia. Leipä sisälsi seesaminsiemeniä, joille tyttö oli allerginen. Siemeniä ei kuitenkaan ollut mainittu ainesosaluettelossa.

Yllä olevalla videolla mietitään, löytyisikö ratkaisu kaupunkilasten allergiaongelmiin mullasta.

Fulhamista kotoisin oleva 15-vuotias Natasha Ednan-Laperouse kuoli vakavaan allergiseen reaktioon syötyään einespatonkia, jonka hän oli ostanut Pret a Manger- myymälästä Heathrow'n lentokentältä.

Traaginen onnettomuus sattui British Airwaysin lennolla Lontoosta Nizzaan 17. heinäkuuta 2016.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Seesaminsiemeniä ei mainittu ainesosaluettelossa

Pian koneeseen nousun jälkeen tyttö söi patongin, jossa oli artisokkaa, oliiveja ja tapenade-maustetahnaa. Leipä sisälsi myös seesaminsiemeniä, joille tyttö oli allerginen, mutta niitä ei lukenut ainesosaluettelossa.

Hänen isällään oli ollut mukana kaksi EpiPen-pistoskynää, joita käytetään äkillisten ja vakavien yliherkkyysreaktioiden hoitoon, mutta niistä ei ollut hyötyä. Natasha julistettiin kuolleeksi Nizzan yliopistollisessa sairaalassa samana päivänä.

Natasha oli ollut isänsä Nadimin kanssa matkalla kesälomalle, kertoo muun muassa News.sky.com-sivusto.

Perheen suunnaton suru

Tytön perheen mukaan heidän tuskansa on ollut mieletön sen jälkeen, kun Natasha kuoli. Vanhemmat eivät ole vielä kahden vuoden jälkeenkään pystyneet purkamaan laukkua, jonka tyttö oli ottanut matkalle mukaan.

– Kun meitä on nyt on kolme, vaimoni, poika ja minä yritämme edelleen tottua elämään ilman rakasta tytärtämme, vanhemmat kertoivat tiedotteessa.

– Tämä on päivittäistä taistelua ja kipu on sanoinkuvaamaton.

Lehtitietojen mukaan tapausta aletaan käsitellä oikeudessa tällä viikolla. Oikeudenkäynnin aikana kuullaan muun muassa patongin myyneen Pret a Manger -myymälän esimiestä sekä kauppaketjun turvallisuusasioista vastaavaa johtajaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja