Teinityttö sai tarpeekseen kiusaajista – ajeli päänsä kaljuksi: "Tunnen itseni vapaaksi”

Rankan kiusaamisen kohteeksi joutunut 16-vuotias tyttö vastasi kiusaajilleen ja ajeli päänsä kaljuksi. Hän ei anna kenenkään muun määritellä itseään.

Yhdysvaltojen Tenneseessä lukiota käyvä Lauren Williams tunsi itsensä epävarmaksi, sillä hänen päälaeltaan puuttuu paikoitellen hiustuppoja. Hiustenlähtö johtui ekseema-ihotaudista ja psoriasiksesta, joita 16-vuotias tyttö on sairastanut pienestä lähtien.

– En koskaan kertonut kenellekään siitä, koska se nolotti minua ja minusta tuntui, etten ollut yhtä kaunis kuin muut tytöt, koska hiukseni olivat tällaiset, Lauren kertoo.

Lauren käytti peruukkia peittääkseen päänsä kaljut kohdat. Mutta edes peruukki ei tuonut nuorelle naiselle täyttä itsevarmuutta, sillä hän pelkäsi jonkun vetävän sen pois hänen päästään.

Laurenin pahin pelko kävi toteen

Hiljattain näin sitten tapahtuikin. Eräs koulun opiskelija juoksi Laurenin luokse ja veti tämän peruukista. Hyökkäys kuvattiin myös nuorten suosimaan kuvapalvelu Snapchatiin.

– Peitin välittömästi kädellä pääni ja juoksin vessaan. Juoksin vessakoppiin ja kuulin, kuinka ihmiset nauroivat kuvatessaan videoita, Lauren kertoo.

Laurenin mukaan eräs tyttö oli seurannut häntä vessaan asti ja kuvannut vessakopissa piileskelevää, itkevää tyttöä kopin reunan yli.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kiusaamiseen ei puututtu

Lauren kertoo kamppailleensa kiusaamisen kanssa koulussa jo puolentoista vuoden ajan. Laurenin äidin Myckelle Williamsin mukaan kiusaamisesta oli keskusteltu jo aiemmin koulun johdon kanssa, mutta hän kertoo, että huolta ei olla otettu vakavasti.

Lukion edustaja kertoo, että koulu on alkanut tutkia viime viikolla tapahtunutta välikohtausta. Hänen mukaansa kiusaamista ei hyväksytä koulussa missään tapauksessa.

– Kun lähetät lapsesi kouluun, automaattisesti oletat, että he ovat turvassa ja suojassa. Ja minusta tuntuu, että häntä ei suojella, Myckelle kommentoi.

Äiti kertoo aikovansa nostaa syytteen tapauksesta.

16-vuotias Lauren taas vastasi kiusaajilleen ajelemalla päänsä kaljuksi.

– Nyt siitä lähtien, kun tein sen, tunnen itseni vapaaksi eivätkä hiukseni enää pidä minua paikoillaan, tai ne eivät määrittele minua. Määrittelen itse itseni, hän sanoo.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

***

7:56

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja