Teinityttö pani lastenkodin säpäleiksi ja uhkasi viiltää ohjaajan kurkun auki astiansirpaleella – työntekijät pakenivat silmitöntä raivoa vessaan

Teinityttö pani lastenkodin tiloja palasiksi ja uhkaili työntekijöitä tappamisella niin, että nämä joutuivat pakenemaan turvaan wc-tiloihin. Silmittömän raivokohtauksen syynä oli se, ettei 16-vuotias tyttö saanut puhelintaan käyttöön sovittua aiemmin.

Tapahtumat sattuivat huhtikuussa 2022 Etelä-Suomessa. MTV Uutiset ei kerro tarkkaa tapahtumapaikkaa suojellakseen lastensuojelutoimien kohteena olleen alaikäisen lapsen yksityisyyttä.

Kun ohjaaja kieltäytyi antamasta tytölle puhelinta käyttöön etuajassa, tyttö hajotti puhelimen.

– Tämän jälkeen lähti tornado pyörimään, kertoi todistaja oikeudessa.

Raivostunut tyttö alkoi heitellä ympäriinsä erilaisia tavaroita, kuten pienkodinkoneita, astioita ja elintarvikkeita. Kun yksi työntekijöistä yritti estää tyttöä satuttamasta itseään, tämä löi häntä rikkoutuneen astian sirpaleella käteen.

Samassa tilanteessa tyttö piteli sirpaleita työntekijän kaulan lähellä ja uhkasi viiltää hänen kurkkunsa ja ranteensa auki niilä.

Työntekijä sai torjuttua enemmät lyönnit sohvatyynyn avulla. 

Riehuminen päättyi poliisien tuloon

Tytön riehuminen oli niin voimallista, että sirpaleilla uhattu työntekijä katsoi parhaaksi paeta toisen työntekijän kanssa lastenkodin vessaan. Koska vessan ovea ei saanut lukittua, toinen työntekijä painoi sohvatyynyä ovea vasten yrittäen estää nuorta tunkeutumasta sisään, kun toinen soitti hätäkeskukseen.

Tyttö yritti hajottaa vessan oven metallisella joulukuusenjalalla ja onnistuikin tekemään oveen suurikokoisen reiän. Ovea rikkoessaan tyttö uhkasi tappaa työntekijät, kunhan vain pääsisi käsiksi heihin.

Hätäkeskus sai toisenkin soiton, missä työntekijä kertoi, ettei jaksaisi kauaa enää pitää ovea kiinni.

Raivokohtauksensa aikana tyttö hakkasi reikiä oviin nyrkillään ja eri lyömäaseita käyttäen, sotki seiniä ja takoi niitä lommoille.  Rytäkässä hajosi huonekaluja, useita ikkunoita ja myös lattiapinta vaurioitui kahdesta huoneesta.

Tytön riehuminen loppui vasta, kun poliisi saapui paikalle noin 45 minuutin kuluttua ja päästi vessaan paenneet työntekijät pinteestä. Työntekijä kuvaili oikeudessa, että tässä vaiheessa tyttö oli mennyt poliisien luokse rauhallisesti ja "virnuillen".

"Heittivät bensaa liekkeihin"

Teinityttö syytti oikeudessa käytöksestään lastenkodin työntekijöitä. Tytön mukaan työntekijät eivät yrittäneet rauhoitella häntä, vaan päinvastoin provosoivat häntä ja "heittivät bensaa liekkeihin".

Tytön mukaan hän ei tahallisesti osunut työntekijään posliininpalalla. Tyttö myös uhosi, että olisi päässyt vessaan kyllä halutessaan, mutta lopetti tilanteen itse, koska halusi vaihtaa puhtaat vaatteet päälleen ennen poliisin saapumista.

Tytön mukaan hänen toimintansa oli ollut pelkkää pelottelua.

Lastenkoti ilmoitti tytön aiheuttaman vahingon määräksi yhteensä yli 8 500 euroa. Lastenkodin mukaan tyttö aiheutti valtavan sotkun, jonka siivoamiseen ja korjaamiseen kului suuri määrä työtunteja.

Lisäksi muut talon asukkaat jouduttiin majoittamaan muualle, kun vahinkoja korjattiin.

Etelä-Savon käräjäoikeus katsoi tytön syylliseksi nuorena henkilönä tehtyihin vahingontekoon, pahoinpitelyyn ja laittomaan uhkaukseen. Oikeus piti tekoja niin vakavina, etteivät ne olleet sakoilla sovitettavissa.

Oikeus määräsi tytölle rangaistukseksi neljä kuukautta ehdollista vankeutta. Lisäksi oikeus määräsi tytön vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi valvontaan.

Tyttö joutuu maksamaan myös lastenkodille aiheuttamista vahingoista 5 000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat