Teinityttö murhasi hyväksikäyttäjänsä – vapautettiin vankilasta 21 vuoden jälkeen: "Lähden vankilasta tietäen, että kokemuksellani on merkitystä"

0:50
Katso videolta, miten Smith reagoi tuomionsa lieventämiseen oikeudessa.

Vuonna 1998 yhdysvaltalainen teini-ikäinen Patrice Smith murhasi 71-vuotiaan miehen, joka oli käyttänyt häntä seksuaalisesti hyväkseen. Nyt 21 vuotta myöhemmin Smith on vapautettu vankilasta uuden lain nojalla, kertovat yhdysvaltalaismediat.

Viime torstaina Patrice Smith sai kuulla tuomarilta etäyhteydellä, että hänet vapautetaan vankilasta 21 vuoden jälkeen. Smith tuomittiin vähintään 25 vuoden vankeuteen 71-vuotiaan Robert Robinsonin murhasta vuonna 1998. Smith oli silloin 16-vuotias.

Mies oli käyttänyt teini-ikäistä Smithiä seksuaalisesti hyväkseen.

Smith pidätteli kyyneliään kuunnellessaan tuomaria, joka oli sama kuin aikoinaan pidetyssä murhaoikeudenkäynnissä.

– En koskaan saa lapsuuttani takaisin, mutta teidän ansiostanne, arvon tuomari, lähden vankilasta tietäen, että kokemuksellani on merkitystä.

Smith sanoi kuitenkin katuvansa miehen murhaamista.

– En halua teidän ajattelevan, ettei minulla olisi mitään kunnioitusta menetettyä elämää kohtaan. Aiheutin Robinsonin perheelle mittaamatonta surua, enkä voi tehdä mitään auttaakseni heitä. Elän sen kanssa loppuelämäni.

Uusi lainsäädäntö suojelee hyväksikäytön uhreja

Käytännössä tuomari lievensi 25 vuoden tuomion 12 vuoteen, jonka Smith on jo istunut.

Uudelleentuomitseminen on mahdollista uuden lakisäädöksen vuoksi.

Vuonna 2019 Yhdysvalloissa otettiin käyttöön perheväkivallan uhreja suojeleva laki, jonka tarkoituksena on helpottaa niiden henkilöiden tuomioita, joiden rikos on suoraan yhteydessä heidän kokemaansa perheväkivaltaan.

Voit katsoa videolta, miten Smith reagoi kuullessaan tuomionsa muuttamisesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja