Bussikuski houkutteli 14-vuotiaan tytön kotiinsa ja raiskasi tämän – vältti vankilatuomion, ja nyt kansan viha kohdistuukin ihan eri henkilöön

Bussikuski raiskasi koulutytön, mutta välttää vankilan – ihmiset ovat raivoissaan 1:59
Bussikuski raiskasi 14-vuotiaan, muttei saanut vankilatuomiota

Nuoren tytön raiskannut bussikuski välttyi vankilatuomiolta, mikä on herättänyt raivoa Yhdysvalloissa. Tekijän tuominnutta tuomaria vaaditaan eroamaan.

25-vuotias linja-auton kuljettaja Shane Piche tutustui 14-vuotiaaseen tyttöön kuljettamansa bussin reitillä ja alkoi tämän jälkeen lähetellä tytölle viestejä sosiaalisessa mediassa.

Viime kesänä Piche kutsui tytön ystävineen luokseen kylään ja tarjosi näille alkoholia. Ja raiskasi lopulta tytön.

Tyttö kertoi tapahtuneesta kahden viikon kuluttua, ja Piche pidätettiin viime vuoden syyskuussa. Hän ei enää aja bussia, kertoo Mirror

Vihapuheluita lakimiehelle

Teosta voisi saada enintään neljä vuotta vankeutta. Syyttäjä vaati New Yorkin osavaltiosta kotoisin olevalle Pichelle kuutta kuukautta ja lisäksi 10 vuoden koeaikaa, rekisteröimistä seksuaalirikolliseksi ja sakkoja.

Tuomari James McClusky ei kuitenkaan yhtynyt syyttäjän vaatimuksiin, vaan tuomitsi miehen ainoastaan 10 vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä rekisteröitymistä seksuaalirikolliseksi. Lisäksi miehen tulee maksaa oikeudenkäyntikuluja noin 1500 euron edestä.

Piche on myöntänyt raiskanneensa tytön.

Tuomion jälkeen yli 40 000 ihmistä on allekirjoittanut verkossa vetoomuksen tuomari McCluskyn erottamiseksi. Tuomio on myös kirvoittanut ihmisiä soittamaan vihaisia puheluita muun muassa hänen lakimiehelleen.

Ensimmäisen asteen seksuaalirikollinen

Tytön äiti kertoo WWNY-TV:lle, että olisi toivonut Pichen tuomitun vankilaan. 

– Hän otti tyttäreltäni jotain sellaista, mitä tytär ei voi koskaan saada takaisin. Lapseni kärsii masennuksen ja ahdistuksen kourissa.

Piche tuomittiin kolmannen asteen raiskauksesta, ensimmäisen asteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja lapsen hyvinvoinnin vaarantamisesta. Tuomio annettiin tämän vuoden helmikuussa.

Osana tuomiota Piche myös joutuu seksuaalirikollisen julkiseen rekisteriin. Hänen ei kuitenkaan katsota olevan suuressa riskissä uusimaan rikostaan, minkä takia hänen osoitetiedoistaan julkaistaan vain postiosoite, ei katuosoitetta. 

Piche ei saa tuomion mukaan olla yksin tekemisissä kenenkään alle 17-vuotiaan kanssa.

"Yksikin uhri on liikaa"

Syyttäjä oli hakenut Pichelle toisen asteen rekisteröintiä, milloin miehen koko osoite olisi tullut julkaista. Miehellä ei kuitenkaan ollut aiempaa rikostaustaa ja hänellä oli vain yksi uhri, mikä sai tuomarin päätymään alempaan rangaistukseen.

Vetoomuksen mukaan kuitenkin yksikin uhri on liikaa.

– McClusky on erotettava heti tehtävästään. Minkä viestin tämä antaa tytöille, jotka ovat haavoittuvaisia ja miehille, jotka haluavat hyötyä näistä tytöistä, vetoomuksessa kirojitetaan.

Osavaltion oikeuslaitos on puolustanut tuomiota ja moittinut vihaisia soittajia.  

Lue myös:

    Uusimmat