Teinipoika pahoinpiteli taksikuskin Kirkkonummella – yritti myöhemmin tappaa ventovieraan miehen puukottamalla

3:07
Alaikäinen poika tuomittiin aiemmin tästä rikoksesta: Kirkkonummen puukotuksen jälkeiset hetket tallentuivat valvontakameroihin

2004 syntynyt nuorukainen tuomittiin viime vuoden lopulla viiden vuoden vankeuteen tapon yrityksestä. Nyt nuorukainen istui käräjillä syytettynä toisesta väkivaltarikoksesta.

Taksikuskin pahoinpitely tapahtui Kirkkonummella tammikuun 2020 alussa. Tekoaikaan vain 15-vuotias poika oli kaverinsa kanssa kiertänyt taksitolpalla ja pyrkinyt autojen kyytiin.

Kukaan tolpalla olleista kuskeista ei ollut huolinut kaksikkoa kyytiinsä, joten yksi kuskeista oli käskenyt kaksikkoa poistumaan. 15-vuotias oli lyönyt poistumiskehotuksen antanutta takskuskia päähän niin, että kuski oli tippunut polvilleen.

Tämän jälkeen nuorukaiset olivat lyöneet miestä päähän ja potkineet vatsaan.

Väkivallanteko oli keskeytynyt, kun ulkopuolinen henkilö oli puuttunut tilanteeseen. 15-vuotias oli tekonsa päätteeksi todennut taksikuskille, että tämän pitäisi varoa häntä jatkossa. 

Kuskille tuli turvotusta ja mustelmia kasvoihin. Lisäksi hänen silmälasinsa ja vaatteensa olivat rikkoutuneet tilanteessa. 

2004 ja 1998 syntyneet miehet myönsivät syyllistyneensä pahoinpitelyyn. 15-vuotias perusteli tekoaan sillä, että häntä oli provosoitu tilanteessa. 

Rankka rikoshistoria

Tapon yritys tapahtui viime vuoden syyskuussa. Nuorukainen oli puukottanut itselleen ventovierasta miestä aamuöiseen aikaan Kirkkonummen keskustassa. Tässä vaiheessa tekijä oli jo täyttänyt 16-vuotta. 

Käräjäoikeus katsoi, että aiempi tapon yrityksestä annettu rangaistus oli riittävä seuraamus myös nyt käsitellystä taksikuskin pahoinpitelystä. 

1996 syntynyt rikoskumppani tuomittiin pahoinpitelyn lisäksi 15 muusta rikoksesta, kuten ryöstöstä, varkauksista, petosrikoksista ja moottorineuvon käyttövarkauksista 3 kuukauden vankeuteen. Valtaosa rikoksista oli tehty vuonna 2019. 

Myös hänellä oli aiemmista rikoksistaan pohjalla maaliskuussa annettu 1,5 vuoden vankeustuomio. Käräjäoikeus katsoi, että riittävä rangaistus nyt käsitellyistä rikoksista oli kolme kuukautta vankeutta. 

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja