16-vuotias puukotti ventovierasta miestä Kirkkonummella ja ryösti väkivaltaisesti toisen – viisi vuotta vankeutta, valvontakamera tallensi tekijän

3:07
Kirkkonummen puukotuksen jälkeiset hetket tallentuivat valvontakameroihin: tekijä ei tuntenut uhriaan entuudestaan

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut alaikäisen pojan viideksi vuodeksi vankeuteen kahdesta nuorena henkilönä tehdystä tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä.

Syyskuun lopussa ja lokakuun alussa Kirkkonummella sattui kaksi tapon yritystä, joissa kummassakin oli epäiltynä sama alaikäinen, vuonna 2004 syntynyt, poika.

Toisessa rikoksessa oli myös neljä muuta epäiltyä, joista kaksi oli alaikäisiä. Tässä tapauksessa epäiltyjä syytettiin tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä.

Molempia tekoja pidettiin erityisen raakoina ja syyttäjän mukaan uhrit jäivät henkiin silkasta sattumasta. Molemmat saivat puukotuksissa vakavia vammoja.

Ensimmäistä uhri oli tekijälle entuudestaan tuntematon ja häntä oli puukotettu useita kertoja selkään, vatsaan ja pakaraan.

Toisen uhrin kohdalla oli suunniteltu, että tekijöille tuttu mies ryöstetään. Hänet kaadettiin maahan, häntä hakattiin muun muassa kuula-aseella päähän, viillettiin puukolla ja häneltä anastettiin puhelin ja rahaa. 

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antoi keskiviikkona tuomionsa tapauksista.

16-vuotias päätekijä tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen kahdesta nuorena henkilönä tehdystä tapon yrityksestä ja nuorena henkilönä tehdystä törkeästä ryöstöstä.

Toisesta tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä epäiltiin yhteensä viittä henkilöä, mutta vain 16-vuotias päätekijä sai tuomion tapon yrityksestä.

Vuonna -98 syntynyt mies, jolla on sama sukunimi kuin päätekijällä, sai 2 vuoden ja 10 kuukauden mittaisen vankeustuomion törkeästä ryöstöstä. Toinen täysi-ikäinen tuomittiin ryöstöstä 9 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen ja alaikäinen poika 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen nuorena henkilönä tehdystä ryöstöstä.

Teoista oli epäiltynä myös alaikäinen tyttö, mutta kaikki hänen syytteensä hylättiin.

Ryöstöstä tuomitut kiistivät oikeudessa syyllisyytensä. Tapon yrityksestä tuomittu puolestaan katsoi syyllistyneensä enintään törkeään pahoinpitelyyn.

Nimien perusteella tekijät ovat suomalaistaustaisia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja