Teini katosi jälkiä jättämättä – palasi vihdoin kotiin kahden vuoden karkumatkaltaan

Teinin katoamistemppu päättyi onnellisesti, kun selvisi, että kaksi vuotta kateissa ollut nuorukainen oli karkumatkalla omasta tahdostaan.

Kuinka selvitä teinin kasvattamisessa? Yllä olevalla videolla aiheesta keskustelemassa sosiaalipsykologi Janne Viljamaa ja kirjailija-muusikko Timo Rautiainen.

Aubrey Joyce Carroll oli 15-vuotias kadotessaan Georgiassa sijaitsevasta lukiosta jälkiä jättämättä.

Vuodesta 2016 asti hänen katoamisensa herätti spekulointia niin uutissivustoilla kuin erilaisilla keskustelufoorumeillakin.

Hiljattain paikallinen seriffi sai kuitenkin vihdoin selville, ettei Carrollilla ollutkaan mitään hätää. Vaikka monella oli taatusti käynyt pahin mielessä, nuorukainen olikin ollut kateissa täysin omasta tahdostaan. Tapauksesta uutisoi muun muassa CBS News.

"Kaikki merkit viittaavat siihen, että hän oli onnellinen"

Nyt 17-vuotias Carroll on viettänyt salanimen turvin kaksi viime vuotta matkustellen länsirannikolla muiden kaltaistensa kanssa tehden hanttihommia käteistä vastaan ja kuunnellen musiikkia. Spaldingin piirikunnan seriffi kutsui joukkoa "ryhmäksi ihmisiä, joiden vaatteet ja elämäntyyli ovat Woodstockin ajoilta".

– Hänellä oli tukijoukko, jonka kanssa hän oli, ja kaikki merkit viittaavat siihen, että hän oli onnellinen ja kukoisti, seriffi Darrel Dix kertoi Atlanta Journal-Constitutionille.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Tiistaina Carroll esiintyi Facebook-videolla seriffin kanssa.

– Haluaisin kiittää kaikkia rukouksistanne ja siitä, että piditte huolta äidistäni. Arvostan teitä niin paljon. Olen kunnossa. Olen ok. Olen hymyillyt, ja teidän kaikkien pitäisi tehdä samoin, Carroll toteaa videolla amerikkalaisyhtye Sublimen paita yllään.

Isä luuli pojan palaavan kotiin pian

Kun teini katosi kaksi vuotta sitten, hänen isänsä, Michael, oletti tämän palaavan pian takaisin kotiin. Isä, jolla oli pojan huoltajuus, oli olettamuksestaan niin varma, ettei edes kertonut pojan äidille tämän olevan kateissa.

Carrollin tädin mukaan isä piti kovaa kuria kotona ja rajoitti aikaa, jonka Carroll sai viettää ystäviensä kanssa. 

Nyt Carroll on palannut kotiin äitinsä luo.

Lähteet: Jezebel, CBS News, AJC

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja