Mainos

Teini-ikäinen poika käytti hyväksi vuosia alle 10-vuotiasta tyttöä – tuomittiin törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuodeksi ehdolliseen

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 28-vuotiaan miehen vuoden ehdolliseen vankeuteen alle kymmenvuotiaan tytön törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä nuorena henkilönä.

Tuomio annettiin marraskuun alussa, kun teosta oli kulunut jo yli kymmenen vuotta. Oikeuden mukaan mies hyväksikäytti 6–9-vuotiasta tyttöä vuosina 2005–2008.

Nyt 19-vuotiaalla uhrilla on diagnosoitu tekoon syy-yhteydessä oleva traumaperäinen stressireaktio ja keskivaikea masennus.

Tekohetkellä 15–17-vuotias mies oli hyväillyt tyttöä, kosketellut tätä ja tyydyttänyt itseään tytön nähden. Oikeuden julkisen selosteen mukaan hän oli myös yrittänyt saada tytön koskettelemaan sukuelintään, missä oli osin onnistunut. Mies sai lisäksi tuomion sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta.

Rangaistus tuomittiin ehdollisena muun muassa siksi, että tuomittu oli tekohetkellä alaikäinen, hän ei ollut tunkeutunut tytön kehoon tai kosketellut tämän paljasta sukuelintä. Oikeus otti huomioon lieventävänä myös sen, että teosta oli kulunut jo yli kymmenen vuotta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja