Mainos

Teini ajoi hiuksensa auttaakseen syöpäpotilaita – sai koulusta rangaistuksen: "Olen raivoissani"

14-vuotias tyttö joutui koulussa eristykseen, koska täysin ajeltu pää ei täyttänyt koulun pukukoodivaatimuksia.

Niamh Baldwin, 14, leikkasi hiuksensa auttaakseen syöpäpotilaita. Koulultaan hän ei kuitenkaan saanut kiitosta, vaan rangaistuksen, kertoo MetroUK.

Baldwin halusi luovuttaa pitkät hiuksensa säätiölle, joka valmistaisi niistä peruukkeja syöpäsairaille lapsille. Tekonsa jälkeen tyttö joutui koulussa eristykseen, koska täysin ajeltu pää ei täyttänyt koulun pukukoodivaatimuksia.

– Häntä on rangaistu epäreilusti. Hän on aina ollut ajattelevainen ja välittävä lapsi, äiti Anneka kommentoi.

– Varsinkin 14-vuotiaana, iässä, jossa monet tytöt ovat hyvin kiinnostuneita ulkonäöstään ja tyylistään, se, että tekee jotain tällaista, olemme kaikki hyvin ylpeitä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Äiti on vihainen koulun reaktiosta, joka on tehnyt Baldwinin surulliseksi.

– Niamh on aina saanut hyviä todistuksia ja palautetta kaikilta opettajiltaan, ja kaikki aina sanovat, että hän on uskomattoman kohtelias ja ihastuttava tyttö. Se ei muutu hiustyylin vuoksi, ja minusta tämä on syrjintää. Olen raivoissani.

Koulun mukaan sen säännöissä on aina selkeästi todettu, miten lyhyet hiukset oppilaille sallitaan, eikä "äärimmäisiä hiusmalleja" ole koskaan sallittu. Koulun edustajan mukaan sääntö on Englannissa yleinen.

– Kaikki oppilaat tuntevat koulun säännöt ja myös seuraukset. Jos Niamh olisi kysynyt asiaa koululta, tästä olisi huomautettu, ja vaihtoehtoista rahankeruuideaa olisi ehdotettu, koulun edustaja kommentoi.

Lähde: Metro.co.uk

***


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja