8-vuotiasta ei päästetty luokkakuvaan hiusten vuoksi: "Se, että näin tyttöni itkevän, murtaa sydämeni"

1:31
8-vuotias Marian ei päässyt koulukuvaan hiustensa vuoksi. Videolla perhe kertoo ankeasta tilanteesta.

8-vuotiaan Marianin ilo uudesta hiusmallista oli lyhytaikainen. Hän joutui odottamaan käytävässä, kun muiden luokkakuva otettiin.

8-vuotias Marian ei päässyt koulukuvaan hiustensa vuoksi. Tytön hiukset oli kiedottu nutturalle. Niissä oli mukana punaista tekohiusta.

Marian oli anonut värikästä hiusmallia jo kauan, ja äidin mukaan tyttö tuijottikin hiuksiaan peilistä ihastuneena. Äiti Latoya auttoi tyttöä tekemään kampauksen koulukuvaa varten.

– Hän hoki "kiitos, äiti" uudestaan ja uudestaan, Latoya kuvasi Todaylle.

Oppilas pääsee kuvaan vain, jos hiukset ovat "luonnollista sävyä"

Koulussa Marian kuitenkin joutui pettymään. Hän päätyi odottamaan käytävässä, kun muiden kuva otettiin. Michiganilaiskoulun säännöstö toteaa, että oppilas pääsee kuvaan vain, jos hänen hiuksensa ovat "luonnollista sävyä". Koska hiuksissa oli punaista, Marian ei päässyt kuvaan.

Isä Doug Scott pitää tilannetta järkyttävänä. Mies toivoo, että koulu olisi kutsunut hänet paikalle ja kertonut ongelmasta, jotta se olisi voitu korjata.

– He eivät tehneet näin. He antoivat hänen jäädä kouluun, joten jos hän ei ole häiriöksi luokassa, miksi hän on häiriöksi kuvassa, Doug ihmettelee.

Perhe haluaa muutoksia tiukkaan pukukoodiin

Koulun säännöstössä listataan jopa sopivat värit hiuspannoille; ne ovat sini-valkoinen, vihreä ja musta. Koulu oli lähettänyt perheille ennen kuvausta nauhoitetun viestin, jossa kerrattiin koulukuvauksen pukukoodi.

Marianin hiusmalli. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Doug kertoo, ettei perhe kuullut tai saanut ohjeistusta.

– Jos olisin nähnyt tämän sähköpostin, olisin varmaankin sanonut, että Latoya, älä tee sitä (hiusvärimallia), vaikka kyseessä ovatkin koulun värit. Mielestäni on hyvä, että tämä tapahtui, koska nyt ihmiset saavat tilaisuuden nähdä, mitä (koulussamme) todella tapahtuu, mies kommentoi.

Marianin vanhemmat haluaisivatkin seuraavaksi muutoksia tiukkaan pukukoodiin.

Paikallinen kuvaaja lupautui ottamaan kuvat maksutta

Marianin hiukset on nyt palautettu mustaan sävyyn. Perhe toivoo, että hän pääsee luokkakuviin myöhemmin syksyllä.

– Tyttöni on aina iloinen, joten se, että näin hänen itkevän, murtaa sydämeni, isä anoo.

Muutkin ovat Marianin tukena: paikallinen valokuvaaja Pamela Morris Lee on tarjoutunut ottamaan Marianin kuvat maksutta, koska hän pitää sääntöä "naurettavana".

Lähteet: CNN, Today.comFacebook.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja