Iina lahjoitti hiuksensa syöpäsairaille lapsille: "Hiukseni lähtivät niin hyvään tarkoitukseen, etten ole katunut hetkeäkään"

Iina oli miettinyt pitkään, mitä tekisi pitkille hiuksilleen.  – Ystäväni heitti vitsillä, että hiukseni ovat niin pitkät, että ne voisi lahjoittaa. Kun löysin säätiön, en halunnut tehdä enää mitään muuta, hän kuvaa.

Vielä heinäkuun 2017 alussa Iinan, 24, hiukset ulottuivat alaselkään asti. Eivät ulotu enää, sillä Iina leikkasi hiuksistaan 35 senttiä. Entinen megaletti lyheni polkaksi, muttei turhaan: Iina lahjoitti hiuksensa brittiläiselle Little Princess Trust -säätiölle. Se tekee hiuksista maksuttomia peruukkeja lapsille, jotka ovat menettäneet omansa syöpähoitojen tai muun sairauden vuoksi.

– Valitsin tämän säätiön, koska he korostivat, etteivät missään tilanteessa myy hiuksia ja koska peruukit annetaan nimenomaan lapsille, Iina kertoo.

Iina oli miettinyt pitkään, mitä tekisi pitkille hiuksilleen.

– Pyörittelin ajatuksissani erityisesti hauskoja värejä, enkä ajatellut muuttavani hiusmallia näin dramaattisesti. Pohdiskelin asiaa ääneen ystäväni kanssa, joka heitti vitsillä, että hiukseni ovat niin pitkät, että ne voisi lahjoittaa. Kun löysin säätiön, en halunnut tehdä enää mitään muuta.

"Kun pesin hiukset ensimmäistä kertaa, nauroin ääneen"

Kampaaja oli ideasta yhtä innoissaan kuin Iina itse. Kumpikaan ei ollut tehnyt vastaavaa aiemmin, mutta säätiö tarjosi ohjeet siitä, miten hiukset kannattaa leikata.

– Minimimitta lahjoitettaville hiuksille oli 17 senttiä, mutta jos hiuksista saisi leikattua 30 senttiä, niistä voisi tehdä pitkän peruukin tytölle. Leikkasimme varmuuden vuoksi 35 senttiä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Palaute on ollut kannustavaa, vaikkakin yllättynyttä: hiuksista oli tullut jo Iinan tavaramerkki.

– Uutta tyyliä on kuitenkin kehuttu ja näytän kuulemma nuoremmalta, mikä on aina bonusta!

Toisin kuin monet hiusmallia vaihtaneet, Iina ei ole katunut hetkeäkään.

– Kun pesin hiukset ensimmäistä kertaa, nauroin ääneen suihkussa. Liian helppoa! Hiukseni lähtivät niin hyvään tarkoitukseen, etten ole katunut päätöstä hetkeäkään. Voin suositella lahjoittamista kaikille, jotka miettivät hiustensa leikkaamista.


***

1:08


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja