Mainos

Tehyn rahaprotesti tuohduttaa eduskunnassa

Tehyläiset ovat luovuttaneet jokaiselle kansanedustajalle kirjekuoren, joka sisältää 30 euroa. Kirjeillä halutaan korostaa hoitajille tarjotun tasokorotuksen pienuutta.

Hoitajien ammattiliiton Tehyn kansanedustajille lähettämät rahakirjeet herättävät pahennusta eduskunnassa.

Eduskuntatyötä johtava puhemiesneuvosto on tehnyt selväksi, ettei rahalähetyksen vastaanottaminen ole sopivaa.

Tehy haluaa 30 euron kirjeillään korostaa hallituksen hoitajille tarjoaman kuoppakorotuksen pienuutta. Summa vastaa Tehyn mukaan hallituksen rahoitusosuutta hoitoalalle suunnatusta tasokorotuksesta.

Tehy lahjoitti kaikkiaan 6000 euroa

Tehyläiset ovat luovuttaneet jokaiselle kansanedustajalle kirjekuoren, joka sisältää 30 euroa. Kaiken kaikkiaan kansanedustajat saivat siis 6000 euroa.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli kuittasi oman osuutensa, ja jätti rahan säilytykseen eduskunnan vahtimestarille. Kalli kehotti myös muita kansanedustajia toimimaan samoin.

Hän totesi, että myöhemmin päätetään, mihin hyvään tarkoitukseen rahat voitaisiin käyttää.

Kyseessä on ensimmäinen kerta kun ammattiyhdistysliike antaa eduskunnalle rahaa kampanjointitarkoituksessa näin suuressa mittakaavassa.

Tehy on käynyt kampanjointia myös mainoksen avulla. Helsingin Sanomissa oli tänään koko sivun ilmoitus kolmenkympin korotuksesta. Huomenna Tehyn lähetystö vierailee eduskunnassa ja kuuntelee lehterillä iltapäivän täysistuntoa.

Suurimmissa kaupungeissa järjestetään tällä viikolla myös laajempia mielenilmauksia. Eilen sellainen järjestettiin Turussa, tänään vuorossa on Tampere ja perjantaina Helsinki, jossa tapahtuma järjestetään eduskuntatalon edessä.

Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola (kok.) muistuttaa kannanotossaan, että alalle koulutetut hakeutuvat muille aloille paremman palkan ja kevyemmän työn perässä.

-Matalasuhdanteessa sanotaan, että hoitajien palkkaremonttiin ei ole rahaa. Nyt valtion talous on huippukunnossa ja rahaa on enemmän kuin koskaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.