Mainos

Tehy jätti työtaisteluvaroituksen

Tehy vaatii 400-600 euron korotuksia.

Hoitoalan Tehy uhkaa kunta-alalla joukkoirtisanoutumisella. Tehy kertoo valtuustonsa yksimielisen päätöksensä tarkemmista rajauksista 15. lokakuuta.

Tehy päätti myös, että se tavoittelee palkkoihin 15 prosentin kuoppakorotusta yleisen palkankorotuslinjan päälle. Tämä tietäisi vähimmäis- ja peruspalkkoihin 400-600 euron korotuksia 2,5 vuoden sopimuskauden aikana.

Jalonen: Tarjottu sopimus poikkeuksellisen korkea.

Aamun Huomenta Suomessa vierailleet Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola ja Kunnallisen Työmarkkinalaitoksen työmarkkinajohtaja Markku Jalonen ovat eri mieltä palkankorotuksen mahdollisuuksista.

Markku Jalonen sanoo, että tarjottu sopimus oli poikkeuksellisen korkea ja paras, jonka työnantaja on koskaan tehnyt. Kuntatyönantajalla ei työmarkkinajohtajan mukaan ole enää yhtään liikkumavaraa, koska kunnat ovat jo valmiiksi kestokykynsä sietorajoilla.

- Valtion tuella korotusten tasoa saatiin hieman nostettua ja suunnattua vahvasti hoitohenkilöstölle. Kaikkea ei voida kerralla ratkaista, mutta ymmärrän kyllä Tehyä, Jalonen toteaa.

Tehyn mukaan hoitoalan palkkakuoppaa ei ratkaista ehdotetulla tasokorotuksella. Järjestö on myös hyvin hämmästynyt siitä, ettei työnantaja tunnu ymmärtävän kuinka kova työvoimapula hoitoalalla on.

- Joukkoirtisanoutumiset kertovat kuinka tosissaan hoitohenkilökunta on. Joudumme miettimään äärikeinoja, jotta saamme rahaa sinne, minne kaikki ovat sitoutuneet sitä antamaan, Laitinen-Pesola muistuttaa.

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen mukaan enempää rahaa valtiolta ei tipu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.