Tehtiinkö talossasi remontti? Toimi näin!

Remontin jälkeen saattaa asukkaita mietityttää, onko oma kotiavain levinnyt vääriin käsiin. Lukkojen vaihto saattaakin joissain tapauksissa olla hyvä ratkaisu.

Jos taloyhtiössä tehdään iso remontti, liikkuu rapussa ja kodissa paljon vieraita ihmisiä – asukas joutuu kenties jännittämään, onko avain pysynyt oikeissa käsissä koko remontin ajan.

Isännöintiliiton lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm vinkkaa Piharemontti-blogissaan, että yhtiökokouksessa kannattaisi remontin jälkeen päättää asuntojen lukkojen uusimisesta. Vaikka lukkojen uusiminen nostaakin remonttikustannuksia hieman, ei asukkaiden ainakaan tarvitse pohtia, keille kaikilla oma kotiavain on remontin aikana ehtinyt levitä.

LUE MYÖS:

Kun lukot on uusittu, saa asukas isännöintiyritykseltä useamman uuden avaimen. Monesti on viisasta luovuttaa yksi avain isännöintiyritykselle mahdollisia hätätilanteita varten. Kaikissa taloyhtiöissä ei nimittäin enää ole käytössään yleisavainta, joka saattaisi kadotessaan joutua väärin käsiin.

Asukkaan ei tietenkään ole pakko antaa avaintaan isännöintiyritykselle, mutta silloin huoltomies voi joutua rikkomaan oven vaikkapa palohälyttimen soidessa. Asukkaan pitää maksaa ulko-oven korjauskustannukset tällaisissa tapauksissa itse.

Katso, miten Harjakainen ja Piisinen korjaavat kylpyhuoneen homeisen lattian!


LUE MYÖS:


MTV3/Jokakoti.fi

Lähde: Piharemontti

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja