Mainos

Tehokas vanhustyö on haaste

(MTV3/Anna Paasonen)

Ikääntyvän väestön terveyteen panostaminen on tulevaisuudessa erittäin tärkeää. Vanhainkotien rinnalle kehitetään parempaa kotihoitoa ja kotisairaaloita.

Aamun Huomenta Suomessa vieraillut sosiaali- ja terveysministeriön kehittämispäällikkö Päivi Voutilaisen mukaan vanhainkotipaikan menettäminen sairaalaan joutumisen vuoksi ei ole yleistä.

45 minuuttia -ohjelman mukaan vanhus voi menettää vanhainkotipaikkansa joutuessaan sairaalaan. Tällöin vanhus uloskirjataan vanhainkodista ja hänen paikkansa annetaan seuraavalle.

Voutilaisen mukaan vanhainkotipaikoilla on kova kysyntä ja huolellinen organisointi eri yksiköiden välillä on erittäin tärkeää. Vanhusten pitäminen sairaalassa vanhainkotipaikan puuttumisen takia ei myöskään ole taloudellisesti järkevää.

Kotihoidon määrä on myös lisättävä, avun tarvitsijoita on tällä hetkellä enemmän kuin avunsaajia. Myös sisältöä on kehitettävä niin, että kotihoidosta tulee kuntoutumista edistävä vaihtoehto.

- Koko ikääntyvän väestön terveyteen ja toimintakykyyn panostaminen on erittäin tärkeää tulevaisuuden ja tulevien palvelutarpeiden kannalta.

Pitkäaikaishoidon uudelleensuunnittelussa on iso haaste.

- ideaalia on paikka, jossa ihminen saisi tarvitsemansa hoidon ja sen yhteydessä olisi myös sairaalapalvelut, jotta ihminen voisi liikkua saman yksikön sisällä. Kotisairaala on hyvä vaihtoehto kehittää kotihoidon rinnalle.

Kehittämispäällikkö Päivi Voutilainen ei usko, että Tehyn mahdollinen joukkoirtisanoutuminen vaikuttaisi merkittävästi vanhustenhoitoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.