Teetkö kävelylenkkejä? Yllättäviä terveyshyötyjä saat, kun testaat tätä tapaa

Uuden tutkimuksen mukaan sauvakävely on paremmaksi sydämelle kuin juokseminen 0:41
Katso video! Sauvakävelyn on todettu olevan sydämelle terveellisempää kuin juoksemisen

Takaperin kävelyllä on yllättävät terveyshyödyt.

Kävelyn tiedetään olevan tehokasta liikuntaa ja jo 10 minuutin päivittäisen kävelyn tiedetään olevan terveydelle hyväksi. The Conversation -sivuston mukaan kävelyä kannattaisi harrastaa myös takaperin sen terveyshyötyjen vuoksi. Takaperin kävelyssä liikunnan lisäksi myös aivot joutuvat koetukselle.

Sivuston mukaan tutkijat ovat löytäneet useita muitakin terveyshyötyjä kiinnostavasta lajista.

Takaperin kävely on haastavampaa kuin moni saattaa kuvitella, sillä pystyssä pysyminen vaatii yhteistyötä kehon eri aisteilta. Takaperin askeltaessa kävelyn automaatio muuttuu ja aivoilla kestää kauemmin käsitellä kehon koordinaatiota. Takaperin kävely parantaakin tutkimuksen mukaan tasapainoa.

Myös jalkojen lihasten kestävyys paranee samalla kun alaselän kivut lievittyvät.

Muiden hyötyjen lisäksi energiakulutuksen on tutkittu olevan lähes 40 prosenttia suurempi kuin samaa vauhtia eteenpäin käveltynä.

Kuinka aloittaa takaperin kävely?

Conversation-sivuston mukaan takaperin kävely on yksinkertaista, mutta ei välttämättä helppoa. Harjoittelu kannattaa aloittaa tasaisilla ja avoimilla paikoilla törmäysvaaran minimoimiseksi. Pidä ryhti suorana ja vältä katselua olan yli. Astu koko jalan painolla rullaten isovarpaasta kantapäähän asti.

Kun alat saamaan varmuutta harjoitteluun voit lisätä hiukan vauhtia tai kokeilla kävelyä juoksumatolla, sivusto kehottaa. Samalla kannattaa muistaa, että keskittyminen ja tekniikka ovat lajissa tärkeintä.


Lue myös:

    Uusimmat