Teen Vogue -lehti kuvasi seksityötä "oikeaksi työksi" – kansa kimpaantui: "Miksi teinilehti markkinoi prostituutiota 13-vuotiaille?"

Teen Vogue -lehti kuvasi seksityötä "oikeksi työksi", ja pian somehärdelli olikin valmis.

Teen Vogue -lehti joutui myrskyn silmään seksityötä käsittelevän artikkelinsa vuoksi. Lehden artikkeli otsikolla "Miksi seksityö on oikeaa työtä" ilmestyi jo huhtikuussa 2019, mutta lähti uuteen nousuun, kun Teen Vogue mainosti sitä sosiaalisessa mediassa.

Artikkelissa toivottiin seksityön dekriminalisointia

Artikkelissa lääkäri Tlaleng Mofokeng kertoo, miksi hän toivoisi seksityön dekriminalisointia kaikkialla maailmassa.

Mofokengin mukaan seksityö on muutakin kuin penetraatiota, ja kahden vapaasta tahdostaan toimivan aikuisen välillä se voi olla esimerkiksi seuralaisena toimimista, strippausta ja muunlaista intiimitoimintaa.

– Roolit määritellään usein etukäteen ja kaikkien osapuolten tulee olla sujut niiden kanssa, Mofokeng kirjoittaa.

Hän toivoisi, että dekriminalisoinnilla seksityöntekijöitä ja heidän oikeuksiaan voitaisiin suojella paremmin. 

"Miksi teinilehti markkinoi prostituutiota 13-vuotiaille lukijoilleen?"

Vaikka Mofokengin tarkoitus oli hyvä, hänen tekstinsä aiheutti kuohuntaa. Ongelmaksi muodostui erityisesti se, että Teen Vogue -lehti on suunnattu teini-ikäisille tytöille.

Moni pitikin aihetta ja sen sanavalintoja sopimattomina.

– Miksi teinilehti markkinoi prostituutiota 13-vuotiaille lukijoilleen? Mark Dice ihmettelee Twitterissä.

– Vau, te todella ajattelitte tätä, sitten kirjoititte sen ja sitten tviittasitte siitä. Ketju olisi voinut katketa niin monessa paikassa, Cameron Gray ihmettelee.

RT-sivusto syyttää artikkelia "seksityön mainokseksi", jossa ei puhuta vaikeista olosuhteista, jotka seksityöhön saattavat johtaa. 

Moni keskustelija on jopa yrittänyt vetää FBI:n ja CIA:n mukaan keskusteluun. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Seksityö on työ, ei rikos"

Artikkelille on kuitenin löytynyt myös ymmärtäjiä.

– Se määrä ihmisiä, joka tästä on suuttunut, koska te kaikki luitte vain otsikon, ette artikkelia. Miksi se, ettei halua seksityöntekijöiden päätyvän vankilaan, on paha asia? Se on artikkelin juju. Poistetaan rangaistukset, joita seksityöläiset saavat, koska seksityö on työ, ei rikos. Haluatteko te kaikki lisää naisia vankiloihin? Nimimerkki dr. phoenix calida is bearly black kommentoi.

– Täysin laillinen seksityö (jota myös aikuisviihteeksi kutsutaan) kirjaimellisesti pelasti henkeni. Rakastan työtäni. Tiedän, että muutan maailmaa positiivisella tavalla. Toivon, että voisitte olla avomielisempiä, nimimerkki mrs. childless milf sanoo kriitikoille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja